GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το κείμενο των 50 σοσιαλιστών για τη συγκρότηση "πατριωτικού χώρου"...

Για τις διεργασίες συγκρότησης του δημοκρατικού πατριωτικού σοσιαλιστικού χώρου σας έχουμε ενημερώσει. Σ ε πρώτη φάση έχουμε να κάνουμε...

Για τις διεργασίες συγκρότησης του δημοκρατικού πατριωτικού σοσιαλιστικού χώρου σας έχουμε ενημερώσει.
Σε πρώτη φάση έχουμε να κάνουμε με 50 στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα από την παλιά Νεολαία ΠΑΣΟΚ (τέλη της δεκαετίας του ’80 αρχές του ’90), τα οποία έχουν διαρρήξει τις σχέσεις τους με το κίνημα σε διάφορες περιόδους
Τα εν λόγω στελέχη, συναντήθηκαν το Σάββατο 3 Νοεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και συζήτησαν τις πιθανότητες και τις δυνατότητες συγκρότησης του δημοκρατικού πατριωτικού χώρου και την αυτο-οργάνωση του ελληνικού λαού, σε έναν αγώνα αντιμπεριαλιστικό, εθνικοαπελευθερωτικό, δημοκρατικό και ταξικό.
Το tsantiri.gr κατάφερε και εξασφάλισε κατ’ αποκλειστικότητα το πλήρες κείμενο – κάλεσμα της πρώτης τους συνάντησης, το οποίο δεν αποτελεί διακήρυξη αλλά προσκλητήριο σάλπισμα που απευθύνεται σε ανθρώπους δημοκράτες και πατριώτες.
Όπως μαθαίνουμε, το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου η συνάντηση των στελεχών θα επαναληφθεί και θα είναι διευρυμένη πέρα από τα όρια μιας συγκεκριμένης γενιάς ανθρώπων, αφού στις διεργασίες που γίνονται σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν και παλαιότερα στελέχη αλλά και στελέχη των αντιμνημονιακών δυνάμεων της ΠΑΣΠ, που επίσης έχουν «σπάσει» από το ΠΑΣΟΚ.
Καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν ότι έχουν αποκλειστεί από τις συζητήσεις στελέχη και πρώην ή νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θεωρούνται μνημονιακοί.
Διαβάστε το κείμενο κάλεσμα της 3ης Νοεμβρίου 2012:
Η Πατρίδα που αγαπάμε και οραματιζόμαστε, είναι η Ελλάδα της Ανεξαρτησίας, της Αξιοπρέπειας και της Αυτοδιάθεσης.
Η σημερινή Ελλάδα δεν έχει καμιά σχέση με το όραμα αυτό.
Η σημερινή Ελλάδα, είναι μια χώρα υπόδουλη στo διεθνές τραπεζικό τοκογλυφικό κεφάλαιο.
H κυρίαρχη πολιτική τάξη εκχώρησε την Εθνική μας Κυριαρχία στους υπαλληλικούς μηχανισμούς αυτού του κεφαλαίου , δηλαδή την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ είναι κατά συνέπεια πολύμορφος και πολυμέτωπος.
Είναι ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ, ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ.
Είναι ΑΓΩΝΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ.
Είναι, στην ουσία, ο ίδιος από την ίδρυση του μέχρι σήμερα, ενάντια στην ξένη εξάρτηση και την ντόπια δοσιλογική κάστα που πάντοτε με το αζημίωτο την υπηρετεί…
Αλλά στο πλαίσιο των νέων συνθηκών της παγκοσμιοποίησης, είναι Αγώνας όλων των πολιτών, παντού στην Ευρώπη και στον κόσμο που υφίστανται τις συνέπειες της ψευδώνυμης προσαρμογής του μεταβιομηχανικού καπιταλισμού, η οποία στην πραγματικότητα είναι επιστροφή στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.
Αυτός ο Αγώνας πήρε νέες διαστάσεις ύστερα από την επικράτηση της μνημονιακής βαρβαρότητας τα τρία τελευταία χρόνια.
Γιατί κατέστησε καταφανείς τις ταξικές συνέπειες της εξάρτησης στα κοινωνικά στρώματα που είχαν εφησυχάσει για περισσότερες από δύο δεκαετίες, παγιδευμένα σε μια πλαστή ευμάρεια που δεν ανταποκρινόταν στην ελληνική οικονομική πραγματικότητα.
Αυτά τα κοινωνικά στρώματα νιώθουν σήμερα την απειλή της εξαθλίωσης και της περιθωριοποίησης και αντιδρούν.
Η αντίδραση όμως εξαντλείται σε μια γενικευμένη καταγγελία σε μία ισοπέδωση και απαξίωση που δεν μπορεί να οδηγήσει σε θετική διέξοδο.
Γιατί δεν στηρίζεται στην ΑΛΗΘΕΙΑ.
Η Αλήθεια αυτή είναι ότι η πολιτική των μνημονίων δεν είναι ένα διαχειριστικό ατύχημα που δήθεν έβγαλε την Ελλάδα από έναν δρόμο στον οποίο θα βαδίσουν τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε.
Αλλά ότι η πολιτική αυτή είναι η επόμενη φάση της ψευδώνυμης ευρωπαϊκής ενοποίησης, όπως την σχεδίασαν ήδη από το Μάαστριχτ οι δυνάμεις που κυριάρχησαν πολιτικά και οικονομικά μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού.
Και θα επεκταθεί σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό νότο, με στόχο την δημιουργία μιας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων και την συγκέντρωση του πλούτου σε μια ολιγαρχία που εκπροσωπεί το τραπεζικό τοκογλυφικό κεφάλαιο.
Απέναντι σε αυτή την δρομολογημένη πολιτική, απαιτείται μια προσέγγιση που καταρχήν θα αμφισβητεί την λογική του μονοδρόμου που προβάλλεται από την ντόπια πολιτική τάξη και τους μηχανισμούς ιδεολογικής επιβολής που διαθέτει.
Μια λογική που θα προτάσσει την ανάγκη της εθνικής αυτάρκειας και της αυτοδύναμης ανάπτυξης.
Αυτή η λογική προϋποθέτει σύγκρουση με την αντικοινωνική αντίληψη που αποσυνδέει το άτομο και το συμφέρον του από το Σύνολο και την Συλλογική Προκοπή. Μια λογική που διαπερνά οριζόντια τα κόμματα και τις κοινωνικές τάξεις.
Ταυτόχρονα θα πρέπει να αναπτυχθεί στον μέγιστο βαθμό ένα ευρωπαικό και διεθνές δίκτυο αλληλεγγύης και δράσης για την ανατροπή αυτής της πορείας.
Αυτή η προσπάθεια απαιτεί μεγάλες πολιτικές συνεργασίες που θα υπερβαίνουν τις βεβαιότητες της δογματικής αλήθειας.
Αλλά δεν θα αγνοούν ότι εδώ πού βρισκόμαστε, δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για αυταπάτες.
Η συγκρότηση μιας Μεγάλης Πατριωτικής Σοσιαλιστικής Παράταξης είναι Εθνική και Κοινωνική Ανάγκη.
Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε να έρθουν μαζί μας τους συντρόφους και τις συντρόφισσες μας που μαζί αγωνιστήκαμε από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ και της Νεολαίας του, και σταθήκαμε η ύστατη γραμμή αντίστασης απέναντι στην παρακμή που κυριάρχησε μετά το 1996.
Καλούμε κάθε πατριώτη, κάθε προοδευτικό άνθρωπο που πιστεύει όπως εμείς ότι Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΥΡΙΟ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.

2 σχόλια

  1. ΣΩΣΙΑΛΗΣΤΩΝ?Π Α Ν Α Γ Ι Α ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπονομεύετε όλα τα ήδη υπάρχοντα. Του Μίκη. Του Πάνου. Του Φώτη. Του Αλέξη. Της Αλέκας. Μήπως είστε προβοκάτορες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση