GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

5,4 δισ. ευρώ έγιναν καπνός

Διαθέσιμα εισοδήματα συνολικού ύψους 5,4 δισ. ευρώ έχασαν τα ελληνικά νοικοκυριά μέσα σε έναν χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Σ...


Διαθέσιμα εισοδήματα συνολικού ύψους 5,4 δισ. ευρώ έχασαν τα ελληνικά νοικοκυριά μέσα σε έναν χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), αποτυπώνοντας τη συνεχιζόμενη ύφεση στην εγχώρια οικονομία.
Ειδικότερα, κατά το β’ τρίμηνο του 2012, το διαθέσιμο εισόδημα του τομέα των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά μειώθηκε κατά 13,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, φθάνοντας τα 34,1 δισ. ευρώ από 39,5 δισ. ευρώ πέρυσι.
Οι σημαντικές απώλειες οφείλονται κατά κύριο λόγο στη μείωση κατά 15,1% των αποδοχών των εργαζομένων, στη μείωση κατά 9,5% των κοινωνικών παροχών που εισπράττουν τα νοικοκυριά και στην αύξηση κατά 37,3% των φόρων στο εισόδημα και στην περιουσία που πληρώνουν τα νοικοκυριά.
ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση