GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η αμοιβή του κ. Παπανδρέου ήταν 55 χιλιάδες δολάρια»

«Η αμοιβή του κ. Παπανδρέου ήταν 55 χιλιάδες δολάρια plus expenses», αποκαλύπτει ο κ. Τζον Σαλμάς, διοργανωτής της εκδήλωσης στο Τ...


«Η αμοιβή του κ. Παπανδρέου ήταν 55 χιλιάδες δολάρια plus expenses», αποκαλύπτει ο κ. Τζον Σαλμάς, διοργανωτής της εκδήλωσης στο Τορόντο του Καναδά που είχε προγραμματιστεί για την προηγούμενη Πέμπτη αλλά τελικώς δεν πραγματοποιήθηκε επειδή ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε να επιστρέψει στην Αθήνα για να υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τα νέα σκληρά μέτρα με τα οποία επιδιώκεται η μείωση των ελλειμμάτων.
Με απλά λόγια, ο κ. Σαλμάς επιβεβαιώνει πλήρως όσα αποκάλυψε την Κυριακή το ΘΕΜΑ, ότι δηλαδή ο κ. Παπανδρέου είχε κλείσει την ομιλία στο Τορόντο έναντι 55.000 δολαρίων «plus expenses», δηλαδή των εξόδων για την μετάβασή του στον Καναδά, τη διαμονή του και την ξενάγησή του σε τουριστικά αξιοθέατα.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία του protothema.gr με τον κ. Τζον Σαλμά, ο Ελληνοκαναδός και μέλος του συμβουλίου της TMA (Turnaround Management Association) που είχε προσκαλέσει τον κ. Παπανδρέου στο Τορόντο, αποκαλύπτει ότι η αμοιβή που είχε συμφωνηθεί να δοθεί στον πρώην πρωθυπουργό ήταν 55 χιλιάδες δολάρια «plus expenses».
Ο κ. Σαλμάς μιλάει ξεκάθαρα για την συμφωνία των 55.000 δολαρίων που είχε γίνει με το πρακτορείο «The Harry Walker Agency», το οποίο κλείνει τις ομιλίες του κ. Παπανδρέου σε διεθνή fora έναντι «αυτοκρατορικής» αμοιβής.
«Η αμοιβή για τον κ. Παπανδρέου; 55 χιλιάδες δολάρια εκτός των εξόδων. Η ακύρωση της ομιλίας του μας έχει προκαλέσει και οικονομική ζημιά. Εκτός από το ξενοδοχείο, κάποιοι από τους πολίτες που θα έρχονταν στην εκδήλωση ζήτησαν επιστροφή των χρημάτων τους μόλις έμαθαν ότι ο Παπανδρέου δεν θα είναι βασικός ομιλητής μας.
Για να τον φέρουμε εδώ, εκτός από την αμοιβή του, θα έπρεπε λοιπόν να πληρώσουμε τα έξοδα της πτήσης και της διαμονής του, το οποίο ποσό δεν ξέρουμε ακριβώς πόσο θα μας πήγαινε επειδή δεν ήρθε ποτέ. Δεν ξέρω, πέντε χιλιάδες, δέκα χιλιάδες, δεκαπέντε χιλιάδες; Δεν είμαι σίγουρος πόσο ακριβώς.
Δεν ήμασταν καν σίγουροι ότι θα γινόταν η εκδήλωση γιατί η ακύρωση έγινε την Πέμπτη (σσ. εννοεί την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου) και μέχρι την Παρασκευή (σσ. στις 2 Νοεμβρίου δηλαδή) έπρεπε να επιβεβαιώσουμε την κράτηση στο ξενοδοχείο αλλά δεν είχαμε βρει αναπληρωματικό ομιλητή μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας.
Εμείς είχαμε 10.000 δολάρια επιπλέον κόστος από το ξενοδοχείο μας επειδή δεν μπορέσαμε τελικά να τους πούμε την Παρασκευή ότι θετικά θα προχωρούσαμε με την ομιλία. Έχουμε επιστρέψει τουλάχιστον άλλες 10.000 δολάρια σε μερικούς που θέλουν τα λεφτά πίσω όταν ακούσανε ότι ομιλητής δεν θα είναι ο κ. Παπανδρέου»,
επισημαίνει ο κ. Σαλμάς στο protothema.gr.
Κι ενώ ο κ. Παπανδρέου με δήλωσή του υποστήριξε ότι «το δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, που αφορά τον Γιώργο Α. Παπανδρέου, διαπνέεται από αγοραία αντίληψη για την δημοσιογραφία και την αποστολή της. Τα δήθεν στοιχεία τους, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το δημοσίευμα βρίθει ασύστολων ψευδών και ανακριβειών. Όπως, το ότι ανακάλυψαν 18 ομιλίες του Γιώργου Παπανδρέου με την μυθική αμοιβή του 1 εκατ. δολαρίων», επιχειρώντας να διαψεύσει το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ στο ΘΕΜΑ με τίτλο: «Ο Γιώργος κερδίζει 1 εκατ. δολάρθα από τη συμφορά μας», οι αναφορές του κ. Σαλμά αποτελούν ράπισμα για τον πρώην πρωθυπουργό και επιβεβαιώνουν πλήρως το ΘΕΜΑ.
Δυστυχώς για τον κ. Παπανδρέου, ο διοργανωτής της εκδήλωσης κ. Τζον Σαλμάς, αποκαλύπτει ότι η αμοιβή που είχε συμφωνηθεί να δοθεί στον πρώην πρωθυπουργό ήταν 55 χιλιάδες δολάρια «plus expenses».
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ Video Platform Video Management Video Solutions Video Player Πηγή: protothema.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση