GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Το 5% ταπεινώνει… »

«Έχουμε στο χώρο το δικό μας ταπεινωτικές σχέσεις με τον κόσμο. Δεν έχω ανάγκη τις δημοσκοπήσεις. Η πρόβλεψή μου για το κόμμα μας, στο 5...

«Έχουμε στο χώρο το δικό μας ταπεινωτικές σχέσεις με τον κόσμο. Δεν έχω ανάγκη τις δημοσκοπήσεις. Η πρόβλεψή μου για το κόμμα μας, στο 5%, ήταν πρόβλεψη 17ης Ιουνίου, ανήμερα των εκλογών, το βράδυ, είχα πει στον πρόεδρο που είναι φίλος 40 χρόνια, ότι έτσι αν πάμε, τον Οκτώβριο θα είμαστε 5%. Έπεσα μόνο ένα μήνα έξω», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε: «Οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν τι μπορείς να πάθεις αν δεν έχεις τακτική και στρατηγική. Για να συγκροτηθεί πάλι μια δυνατή δημοκρατική παράταξη, που άγγιξε το 50%, θα πρέπει η συγκρότησή της να αρχίσει. Κατά την ταπεινή μου γνώμη μονοκομματικά συνέδρια δεν δίνουν λύσεις, ούτε επίσης το πλεόνασμα ηγετών και αρχηγών είναι κάτι καλό. Πρέπει να συγκλίνουμε, πρέπει να δούμε μια πορεία κοινή, αλλά για να υπάρξει αυτή η κοινή πορεία, πρέπει να αρχίσει κάποιος να την κάνει». Και πρόσθεσε: «Το 5% ταπεινώνει και προοιωνίζεται ποσοστό μικρότερο της εισόδου του κόμματος στη βουλή».
Στο ερώτημα αν μπορεί κάποιος να μένει μέσα στο κόμμα και να προετοιμάζει ένα άλλο ο κ. Λοβέρδος τόνισε: «Το τι συγκροτεί τη νοηματική συνέχεια μιας πολιτικής δράσης στην σοσιαλδημοκρατία θα το ορίσει ο καθένας και ο κόσμος. Οι διασπάσεις είναι επώδυνες διαδικασίες. Δεν είναι απλά πράγματα. Δεν τα κάνεις με την πρώτη, επειδή σε πιέζει η ανάγκη να διευκρινίσεις που το πας. Όλα θα πάνε στην ώρα τους. Και όλα θα πάνε με κριτήριο τη βούληση όλων των ανθρώπων που ζούμε στο χώρο της σοσιαλδημοκρατικής παράταξης».
«Από το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ επιτρέπονται οι τάσεις, οι κινήσεις. Εγώ μιλάω για διεργασίες στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Και το υπογραμμίζω και στις εσωκομματικές μου ομιλίες και στη βουλή. Δεν έχω στο μυαλό μου την κατάληξη. Αυτή θα προκύψει μέσα από τη διαδρομή. Αλλά αυτή η διαδρομή, είναι μία διαδρομή εξόδου από το πεδίο της ταπείνωσης. Τώρα ο κόσμος μας ταπεινώνει», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απάντησε και στο αν θα αποτελούσε λύση η αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα. Είπε συγκεκριμένα:
«Αλλαγή σε όλα τα επίπεδα θα μπορούσε να είναι και μία λύση στο ΠΑΣΟΚ, που θα τη δει πηγαίνοντας προς το συνέδριό του» και τόνισε: «Νομίζω ότι το χειρότερο για κάποιον που δεν είναι υπάλληλος της πολιτικής είναι να βλέπει να έρχεται το ναυάγιο και να πιστεύει ότι θα προλάβει, επειδή είναι τάχα μου πονηρός, να ανοίξει την πόρτα και να φύγει τελευταίος. Όχι, αν δεν κινηθούμε θα μας πάρει όλους μαζί».

3 σχόλια

  1. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!!!!!!!! ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ταπεινώνεται μωρέ το ΠΑΣΟΚ; Είναι παντός καιρού. Και από τα σκατά της μύγας βγάζει μίζα, ανεξαρτήτως ποσοστού.

    Ή ο κύριος Λοβέρδος δεν είχε πάρει μυρουδιά τι γινόταν στο Κόμμα της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, με τον Ανδρέα Υπουργό Άμυνας, τον στρατευμένο υιό του Σύμβουλο του Υπουργού Άμυνας, την γκόμενα στη διεύθυνση του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού, τα "δανεικά" για το ροζ κωλόσπιτο, μίζες σε συσκευασία πάμπερς, τη σύζυγο του Υπουργού Προεδρίας που συνέλαβαν για κλοπή στα Χάρολντς, τις στενές σχέσεις με τους αδελφούς Κουρή, τις γκεμπελικές μεθόδους προπαγάνδας, τις εκλεκτικές συγγενειες με τον αυριανισμό, τον συστηματικό έλεγχο κάθε σπιθαμής γης (και οικονομικής δραστηριότητας) από τον κομματικό στρατό, τη διάχυση της διαφθοράς μέσω της τοπικής "αυτοδιοίκησης", την κατασπατάληση των ευρωπαϊκών πόρων, τον Γιαννόπουλο Υπουργό Δικαιοσύνης (κάτσε κάτω ρε, κάτσε κάτω!), τον Πάγκαλο Υπουργό Πολιτισμού, τα λεφτά υπάρχουν, την κληρονομικότητα στην δομή του κόμματος και της κυβέρνησης, την ταύτιση κόμματος και κράτους, τον εξευτελισμό των θεσμών, τον εξευτελισμό του συντάγματος (τουλάχιστον μια αλλαγή κάθε δεκαετία), την παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης, στην αποδιάρθρωση της δημόσιας εκπαίδευσης, στο σοβιετικού στιλ ΕΣΥ, την επιδότηση με δανεικά χιλιάδων "καλλιτεχνών", την άλωση των ΔΕΚΟ με τους κομματικούς εργατοπατέρες, με 150.000 παράνομες αναπηρικές συντάξεις, με τεράστιες κρατικές επιχορηγήσεις στα κόμματα, στους βολευτές, στα κομματικά ιδρύματα, τις εκατοντάδες εκατομμύρια χρέη των κομμάτων, τον προκλητικό πλουτισμό των συντρόφων υπουργών, των κρατικών εργολάβων-εκδοτών...

    Έλα όμως κύριε Ανδρέα Λοβέρδο που οι ψηφοφόροι σάς πήραν χαμπάρι. Άλλοι πήγαν στον σύριζα, άλλοι στην χρυσή πανούκλα, άλλοι σας κοιτάζουν αηδιασμένοι. Αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση, πολύ φοβάμαι ότι πολλοί από σας θα αναγκαστούν ακόμα και να δουλέψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νάξερες Ανδρέα πόσο ταπεινώνει εμάς, εδώ που καταντήσατε τη χώρα. Με ταπεινωτικό χρέος, με εξευτελιστικούς όρους, με εσάς και την πανούκλα στη Βουλή. Με χυδαίους βουλευτές σαν ορισμένους γαμιάδες της ΝΔ και του Σύριζα. Με κόμματα και βουλή να απομυζούν τέτοιες μέρες εκατοντάδες εκατομμύρια το χρόνο, το κόμμα σου να χρωστάει 200.000.000€ (δανικά κι αγύριστα βέβαια). Κι ακόμα περισσότερο με ταπεινώνει που βγαίνετε ακόμα και μιλάτε, παχυλώς τρεφόμενοι, με τα δανικά που μας φορτώνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση