GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατάργηση 6.000 θέσεων εργασίας στην SAS

Με την πώληση περιουσιακών στοιχείων και απολύσεις έως και έξι χιλιάδων υπαλλήλων της θα προχωρήσει η η ζημιογόνος αεροπορική εταιρεία S...

Με την πώληση περιουσιακών στοιχείων και απολύσεις έως και έξι χιλιάδων υπαλλήλων της θα προχωρήσει η η ζημιογόνος αεροπορική εταιρεία SAS, σε μία προσπάθεια εξασφάλισης χαμηλότοκου δανεισμού, με κρατική εγγύηση, προκειμένου να παραμείνει σε λειτουργία.
Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, αναλυτές της ευρωπαϊκής αεροπορικής αγοράς θέτουν όμως εν αμφιβόλω το εάν το σχέδιο αυτό θα επιτύχει η SAS να διατηρήσει την αυτοτέλειά της. Οι ίδιοι εστιάζουν στο ότι πρόκειται για μια εταιρεία που περισσότερο κι από την κερδοφορία εξασφάλιζε, με τη δομή που είχε, εξασφαλισμένες θέσεις εργασίας και συγχρόνως την υλοποίηση μιας σκανδιναβικής αλληλεγγύης.
Το πλάνο αυτό μέσω της περικοπής λειτουργικών δαπανών προβλέπει την εξοικονόμηση πόρων ύψους 3 δισ. σουηδικών κορωνών.
Η εταιρεία μετά από το 2007 δεν είχε ουδεμία κερδοφόρα οικονομική χρήση. Επιπλέον, μετά από το 2001, στους ισολογισμούς της έχουν αθροιστικά καταγραφεί ζημίες 12,4 δισ. σουηδικών κορωνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση