GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δε θα θεωρούν φορολογικά στοιχεία όσοι χρωστούν πάνω από 6.000 ευρώ

Φορολογούμενο με ληξιπρόθεσμες και απαιτητές φορολογικές υποχρεώσεις άνω των 6.000 ευρώ δεν θα μπορούν να θεωρούν φορολογικά στοιχεία. ...

Φορολογούμενο με ληξιπρόθεσμες και απαιτητές φορολογικές υποχρεώσεις άνω των 6.000 ευρώ δεν θα μπορούν να θεωρούν φορολογικά στοιχεία.
Το νομοσχέδιο «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016-Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» που κατατέθηκε χθες στη Βουλή προβλέπει πως έως την 1η Ιανουαρίου 2014 ο προϊστάμενοι των Εφοριών δεν θα θεωρούν φορολογικά στοιχεία σε υπόχρεο οι οποίος:
– Δεν έχει εκπληρώσει τις ληξιπρόθεσμες και απαιτητές υποχρεώσεις του από πάσης φύσης φόρους του Δημοσίου από την επαγγελματική του δραστηριότητα, από δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου, πρόστιμα για παραβάσεις των διατάξεων του νόμου αυτού, τέλη ή εισφορές που βεβαιώνονται από τις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες, όταν το σύνολο των υποχρεώσεων αυτών, χωρίς τις νόμιμες προσαυξήσεις ξεπερνά τις 6.000, εκτός αν έχει υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής των ληξιπρόθεσμων χρεών.
– Δεν έχει υποβάλει στη δημόσια οικονομική υπηρεσία δηλώσεις απόδοσης οποιουδήποτε παρακρατούμενου ή επιρριπτόμενου φόρου, τέλους, εισφοράς από οποιαδήποτε αιτία, καθώς και δηλώσεις φόρου εισοδήματος.
Κατ’ εξαίρεση των πιο πάνω ο προϊστάμενος της Εφορίας θα μπορεί με απόφασή του, να εγκρίνει τη θεώρηση περιορισμένου αριθμού φορολογικών στοιχείων, αφού ο υπόχρεος καταβάλλει μέρος της οφειλής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση