GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το 65% των χρηστών είναι απροστάτευτοι στο διαδίκτυο

Η ασφάλεια στο διαδίκτυο αποτελεί μια ολοένα αυξανόμενη ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους ιδιώ...

Η ασφάλεια στο διαδίκτυο αποτελεί μια ολοένα αυξανόμενη ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους ιδιώτες. Δυστυχώς όμως πολλοί δεν παίρνουν στα σοβαρά την κατάσταση ή δεν προβαίνουν στα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτούν από το ηλεκτρονικό έγκλημα. Μια πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου Ponemon σε 583 αμερικάνικες εταιρείες αποκάλυψε πως η συντριπτική πλειοψηφία, το 90% αυτών είχε πέσει θύμα κυβερνοεπιθέσεων τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι περισσότερες από αυτές παραδέχτηκαν πως τα δίκτυα τους παραβιάστηκαν πάνω από μια φορά, ενώ περισσότερες από τις μισές αποκάλυψαν πως δεν πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να απωθήσουν παρόμοιες επιθέσεις στο μέλλον.
Το κόστος της κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας και των ζημιών στα εταιρικά δίκτυα μάλιστα ξεπέρασε το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως το 2008, ποσό που σήμερα σίγουρα είναι αρκετά μεγαλύτερο.
Η ίδια έρευνα αποκάλυψε πως το 65% των απλών χρηστών του διαδικτύου έχουν πέσει θύμα επίθεσης ή απάτης, μέσω κυβερνοεγκλημάτων, ιών, απάτες πιστωτικών καρτών ή κλοπή της ταυτότητας τους. Το μεγαλύτερο ποσοστό «θυμάτων» κατέχει η Κίνα, με 83%, στην δεύτερη θέση βρίσκονται η Βραζιλία και η Ινδία με 76% και στην τρίτη οι Ηνωμένες Πολιτείες με 73%.
Μεγάλο ρόλο στην προστασία των χρηστών παίζει και η σωστή χρήση των κωδικών τους. Ένας εξαψήφιος κωδικός με πεζούς χαρακτήρες χρειάζεται μόνο δέκα λεπτά για να «σπάσει». Αντιθέτως, για το «σπάσιμο» ενός οκταψήφιου κωδικού, με πεζούς και κεφαλαίους χαρακτήρες καθώς και νούμερα και σύμβολα απαιτούνται 463 έτη!
Σημαντικό είναι ακόμα ότι το 75% των χρηστών χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό σε όλες τις υπηρεσίες του διαδικτύου, ενώ οι τρείς πιο κοινοί κωδικοί είναι ο, «123456» ο «abc123» και ο «password».
Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας όπως τα παρουσιάζει ο Bob Al-Greene του Mashable:
 Το 65% των χρηστών είναι απροστάτευτοι στο διαδίκτυο
Θέλετε περισσότερες τεχνολογικές ειδήσεις; Επισκεφθείτε το TechIT.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση