GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μανιφέστο υπέρ της Συρίας από 70 Παλαιστίνιους διανοούμενους…

Από το  http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/    Συγγραφείς, καθηγητές Πανεπιστημίων, ποιητές, διανοούμενοι της Παλαιστίνης, τόλμησ...

Από το  http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/
  
Συγγραφείς, καθηγητές Πανεπιστημίων, ποιητές, διανοούμενοι της Παλαιστίνης, τόλμησαν να συγκεντρωθούν στην κατεχόμενη από το 1948 Χάιφα και να υπογράψουν ένα Μανιφέστο Αλληλεγγύης στον Συριακό Λαό και την ηγεσία του.
Αυτό το Μανιφέστο της Παλαιστινιακής διανόησης είναι ένα «χαστούκι» σ’ όλες εκείνες τις...
δυνάμεις της Παλαιστίνης, του αραβικού κόσμου και της Ευρώπης που έχουν συνταχθεί με τις ΗΠΑ-Ισραήλ-Τουρκία και Ευρωπαϊκή Ένωση για την ισοπέδωση της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας. Είναι ένα «χαστούκι» στα διεθνή ΜΜΕ και δημοσιογράφους που έχουν επιδοθεί σε ένα αργυρώνητο σχέδιο να αποκρύβουν την αλήθεια για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας και την εθνοκάθαρση ενός περήφανου αδέσποτου λαού.
Μεταξύ άλλων οι 70 διανοούμενοι υπογραμμίζουν:
«Η ένταση της θηριώδους επίθεσης εναντίον της Συρίας, κάτω από το φως της Αραβικής συνωμοσίας σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, είναι μία “εκδίκηση μέσω των σχεδίων της αποικιακής ηγεμονίας στον αραβικό κόσμο και εναντίον της παναραβικής Αντίστασης”
Εμείς, ζωντανό τμήμα του Αραβικού Παλαιστινιακού λαού δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς και να κοιτάμε αυτό που συμβαίνει, γιατί το αποτέλεσμα αυτής της καθοριστικής μάχης θα έχει τις συνέπειές της στις επόμενες γενιές. Γι’ αυτό το έθνος μας πρέπει να σταθεί νικηφόρα όσες θυσίες κι αν απαιτηθούν.
Είναι και δικό μας ιστορικό, εθνικό και παναραβικό καθήκον να φωνάξουμε με δυνατή φωνή ότι “είμαστε με τον λαό της Συρίας, το κράτος της Συρίας και με την εθνική Συριακή ηγεσία” εκφράζοντας μια ισχυρή καταγγελία απέναντι σε κάθε ξένη επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας.
Όταν η Συρία θα νικήσει, θα είναι μια μεγάλη νίκη για όλο το Αραβικό έθνος από τον ωκεανό ως τον κόλπο».
Ο διανοούμενος Issam Makhoul, καθηγητής Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Χάιφα, επισήμανε: «Ήρθε η ώρα που κάθε πολίτης πρέπει να πάρει θέση απέναντι σ’ αυτή την παγκόσμια συνομωσία και την τρομοκρατική επιχείρηση εναντίον της Συρίας. Γι’ αυτό κι εμείς αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε τον Συριακό λαό που είναι θύμα αυτής της συνομωσίας».

* Εκεί κατά ΣΥΡΙΖΑ μεριά ακούνε, βλέπουν, διαβάζουν; Γιατί μαζί με την συγκυβέρνηση των Μερκελιστών στηρίζουν την αμερικανονατοϊκή επίθεση εναντίον της Συρίας; Εκτιμούν ότι η αριστερά της Συρίας (Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας), η αριστερά της Τουρκίας (Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας), η Χεζμπολά και η αριστερά στο Λίβανο, η Παλαιστίνιοι διανοούμενοι έχουν λαθέψει κι έπρεπε να βρεθούν στο πλευρό των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ; Αν ναι, γιατί;
Όσο για τους έλληνες δημοσιογράφους και ΜΜΕ (εξαιρουμένων του “Ριζοσπάστη”, “Λαϊκού Δρόμου” και πολύ λίγων blogs) δεν χρειάζεται να ειπωθεί τίποτα. Άξιος ο μισθός τους από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Μόνο θλίψη προκαλεί αυτή, η για πρώτη φορά στην ελληνική δημοσιογραφία, στράτευση στα διεθνή ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση