GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μνημόνιο συνεργασίας 7 Επιμελητηρίων Ελλάδας – Κύπρου

Η υπογραφή του Μνημονίου έγινε στα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης το περασμένο Σάββατο Μνημόνιο συνεργασ...


Η υπογραφή του Μνημονίου έγινε στα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης το περασμένο Σάββατο
Μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία δικτύου το οποίο θα αναλαμβάνει κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες υπέγραψαν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, τα επιμελητήρια Λέσβου, Φθιώτιδας, Πρέβεζας, Κέρκυρας, καθώς και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Πάφου από την Κύπρο.
Η  υπογραφή του Μνημονίου  έγινε στα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης το περασμένο Σάββατο. Σύμφωνα με  αυτό οι λόγοι που οδήγησαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι οι ακόλουθοι:  
Η βελτιστοποίηση της συνεργασίας, η  επίτευξη οικονομιών κλίμακας και η διεύρυνση και ενίσχυση της δικτύωσης των Επιμελητηρίων, με καταληκτικό στόχο την αποτελεσματική και αποδοτική υλοποίηση  δράσεων για τις τοπικές επιχειρήσεις. Οι  προκλήσεις στον ραγδαία μεταβαλλόμενο σημερινό κόσμο, υπαγορεύουν μία συντονισμένη προσπάθεια για ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειρίας και προβληματισμών και την εμπλοκή τους σε διάφορα αναπτυξιακά Ευρωπαϊκά προγράμματα. Η σύσφιξη και διεύρυνση  των μακραίωνων δεσμών ανάμεσα στον Ελλαδικό και τον Κυπριακό χώρο ως έργο μεγίστης σημασίας. Η βούλησή να συμβάλουν στην εδραίωση ενός αναβαθμισμένου ρόλου στην νέα Ευρωπαϊκή  πραγματικότητα. Η προσήλωση στις αρχές και στις αξίες της Ενωμένης Ευρώπης. Με τη δημιουργία του Δικτύου οι διοικήσεις των επτά Επιμελητηρίων επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν τους ακόλουθους στόχους:
Πρώτον, τη  γόνιμη συνεργασία των μελών του Δικτύου, μέσω μίας  ευρείας ανταλλαγής και διακίνησης ανθρώπινου δυναμικού, πληροφοριών,  εμπειριών και ιδεών  που θα κατατείνει στην βελτίωση των οικονομικών  και επιχειρηματικών στόχων των μελών των Επιμελητηρίων  τους. Δεύτερον, την αξιοποίηση προγραμμάτων και την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας στον Ευρωπαϊκό κυρίως χώρου, με παράλληλη συμμετοχή – εκπροσώπηση του δικτύου σε διεθνείς οργανισμούς και φορείς. Τρίτον, τη συμβολή στην ανάδειξη του Θεσμού των Επιμελητηρίων σε παράγοντα περιφερειακής ανάπτυξης. Τέταρτον, το συντονισμό δράσης με το Δίκτυο Δήμων «Πάφου –Αδελφοποιημένων πόλεων της Ελλάδος».
Πηγή: voria.gr

1 σχόλιο

  1. Που θα πάνε τα 3,5 δισ ευρώ από τη δόση μαμούι ; (τα άλλα πάνε στις τράπεζες και στους τόκους δανείων= τοκογλύφους ). Εσύ,ελληνικέ λαέ, θα πάρεις τα ... τρια των Αντώνη, Βαγγέλη, Φώτη. Γιατί δεν βγαίνεις να πανηγυρίσεις για τη δόση ; Του χρόνου που θα πληρώσεις τριπλάσιες φόρους, έχοντας χάσει άλλο ένα 20% των εισοδημάτων σου, θα πρέπει να είσαι χαρούμενος γιατί μας έσωσαν πάλι ! Άντε να κουνήσεις τα σημαιάκια της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ ! Μακάκας ήσουν, μακάκα σε θεωρούν, μακάκας θα μείνεις !

    Πληροφορίες από του υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι από τους πρώτους που θα πάρουν μέρος από αυτά που τους χρωστάει το Δημόσιο είναι:

    Οι προμηθευτές καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων και οι εισαγωγείς ανταλλακτικών αυτοκινήτων για τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. και αεροπλάνων της Πολεμικής Αεροπορίας.
    Εταιρείες πετρελαιοειδών που προμηθεύουν με καύσιμα αστικές συγκοινωνίες και Ένοπλες Δυνάμεις.
    Προμηθευτές φαρμάκων σε κρατικά νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, κ.λπ.
    Εισαγωγείς ιατρικών εργαλείων και αναλωσίμων ειδών σε νοσοκομεία.
    Κατασκευαστές οδικών έργων που έχουν «παγώσει» κάθε εργασία τα δύο τελευταία χρόνια.
    Επιστροφές φόρων σε ιδιώτες από τους οποίους αποδεδειγμένα έχει παρακρατηθεί παράνομα φόρος.
    Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) στα οποία χρωστάει το κράτος μεγάλα ποσά από το 2008 έως το 2009 για διαφημιστικές καταχωρήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση