GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οφειλές 8,3 δισ. ευρώ στους ιδιώτες

Η άτυπη στάση πληρωμών του Δημοσίου λόγω της έλλειψης επαρκούς ρευστότητας εξακόντισε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ιδιωτικό τομέα ...


Η άτυπη στάση πληρωμών του Δημοσίου λόγω της έλλειψης επαρκούς ρευστότητας εξακόντισε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ιδιωτικό τομέα στα 8,3 δισ. ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου από 8 δισ. ευρώ έναν μήνα νωρίτερα.
Η άτυπη στάση πληρωμών του Δημοσίου λόγω της έλλειψης επαρκούς ρευστότητας εξακόντισε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ιδιωτικό τομέα στα 8,3 δισ. ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου από 8 δισ. ευρώ έναν μήνα νωρίτερα. Εντός του 2012 τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 1,6 δισ. ευρώ.
Από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές το μεγαλύτερο μέρος 4,49 δισ. ευρώ προέρχεται από τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης.
Τα νοσοκομεία χρωστούν 1,87 δισ. ευρώ, τα υπουργεία 934 εκατ., οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης 756 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα νομικά πρόσωπα 329 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει να αναφερθεί πως σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή, το οικονομικό επιτελείο προγραμματίζει να αποπληρώσει 3,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους μετά την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό στήριξης.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση