GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περίεργη συνάντηση στα Τίρανα...

Ο «εξτρεμισμός και η τρομοκρατία παγκοσμίως» ήταν το θέμα της συνάντησης εμπειρογνωμόνων των Μυστικών Υπηρεσιών Αλβανίας, Τουρκίας, Μαυροβ...

periergi synantisi mystikon ypiresion 8 valkanikon xoron sta tirana 1 315x236 300x224 Περίεργη συνάντηση μυστικών υπηρεσιών 8 βαλκανικών χωρών στα ΤίραναΟ «εξτρεμισμός και η τρομοκρατία παγκοσμίως» ήταν το θέμα της συνάντησης εμπειρογνωμόνων των Μυστικών Υπηρεσιών Αλβανίας, Τουρκίας, Μαυροβούνιου, Κοσσυφοπέδιου, Ελλάδας, ΠΓΔΜ, Βουλγαρίας και Ρουμανίας σύμφωνα με δελτίο τύπου του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Ξενοδοχείου “Tirana International”, και διοργανώθηκε από το ευρωπαϊκό κέντρο μελετών και ασφάλειας “George C. Marshall”, με την υποστήριξη του Αλβανικού υπουργείου άμυνας.
Επικεφαλής του σεμιναρίου ήταν ο αμερικανός συνταγματάρχης Philip Lark ο οποίος είναι καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Security Center “George C. Marshall” στη Γερμανία.
Κατά την έναρξη της ημερίδας, ομιλία πραγματοποίησε ο Αλβανός διευθυντή της SHISH (Μυστικη Υπηρεσία Αλβανίας) Visho Ajaz Lika, o οποίος υπογράμμισε ότι τέτοιες συναντήσεις είναι πολύ σημαντικές για την επέκταση της συνεργασίας των βαλκανικών χωρών σε ζητήματα ασφάλειας.
Στο σεμινάριο συμμετείχαν επίσης στελέχη των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Εσωτερικών της Αλβανίας, Τουρκίας, Μαυροβούνιου, Κοσσυφοπέδιου, Ελλάδας, ΠΓΔΜ, Βουλγαρίας και Ρουμανίας.
Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο αντάλλαξαν ιδέες και απόψεις σχετικά με τα ευαίσθητα θέματα ασφάλειας στις χώρες τους, αλλά και στις νέες προκλήσεις που εμφανίζονται αλλά και στις νέες απειλές για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση