GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Aπεβίωσε η χήρα του Έλιοτ...

Η Βαλερί Έλιοτ, η χήρα του Τόμας Στερνς Έλιοτ, απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών την περασμένη Παρασκευή στο σπίτι της στο Λονδίνο, σύμφωνα μ...


Η Βαλερί Έλιοτ, η χήρα του Τόμας Στερνς Έλιοτ, απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών την περασμένη Παρασκευή στο σπίτι της στο Λονδίνο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος Έλιοτ. 
Η Βαλερί Φλέτσερ γεννήθηκε στην βόρεια Αγγλία στις 17 Αυγούστου 1926. Ήταν η δεύτερη σύζυγός του ποιητή. Τον γνώρισε στο Λονδίνο στον εκδοτικό οίκο Φάμπερ & Φάμπερ όπου  εκείνος ήταν διευθυντής και εκείνη γραμματέας. Παντρεύτηκαν το 1957. Φίλοι τους περιέγραψαν τον γάμο τους ως ευτυχή, παρά την 40 ετών διαφορά που υπήρχε μεταξύ τους. Μετά τον θάνατο του Έλιοτ το 1965, εκείνη ανέλαβε την έκδοση των ποιημάτων και των γραμμάτων του. Αρνήθηκε να συνεργαστεί με συγγραφείς που ήθελαν να γράψουν την βιογραφία του, υπακούοντας σε μία από τις τελευταίες επιθυμίες του Έλιοτ. Η Βαλερί Έλιοτ σπάνια έδινε συνεντεύξεις. Το 1994 μίλησε στην βρετανική εφημερίδα Ιντιπέντεντ με αφορμή την προβολή της ταινίας ''Ο Τομ και η Βιβ'' που αναφερόταν στον πρώτο γάμο του Έλιοτ. Περιέγραφε την πρώτη σύζυγό του Βίβιαν Χάι Γουντ ως μία ζωντανή γυναίκα αλλά παραμελημένη από τον σύζυγό της, η οποία πέθανε σε άσυλο το 1947.
 Στην συνέντευξή της, η Βαλερί υπερασπίστηκε τον ποιητή λέγοντας πως προσπάθησε πολύ και για μεγάλο διάστημα στον πρώτο γάμο του. Η Βαλερί Έλιοτ θα κηδευτεί σε στενό κύκλο κοντά στο σπίτι της στο δυτικό Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση