GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Alpha Bank: Μονόδρομος το πακέτο των μέτρων...

Αναγκαία τα μέτρα για να περάσει η ελληνική οικονομία σε πορεία αυτοδύναμης ανάπτυξης, σημειώνει η Alpha Bank, στο χθεσινό Δελτίο Οικονο...


Αναγκαία τα μέτρα για να περάσει η ελληνική οικονομία σε πορεία αυτοδύναμης ανάπτυξης, σημειώνει η Alpha Bank, στο χθεσινό Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας η ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή και η εξάλειψη του κινδύνου εξόδου της χώρας από το ευρώ, ανοίγει πλέον τον δρόμο για την σταθεροποίηση και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Χαρακτηρίζουν ωστόσο, ως εξαιρετικά επώδυνα, τα νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Συγκεκριμένα οι αναλυτές της τράπεζας εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα λάβει μέχρι το τέλος του χρόνου 44,5 δισ. ευρώ.
Όπως αναφέρουν στο Εβδομαδιαίο Δελτίο, με την ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή, θα προχωρήσει:
α) η καταβολή των επόμενων δόσεων της χρηματοδοτικής βοήθειας προς την Ελλάδα από τη ΖτΕ και από το ΔΝΤ, ύψους 31,5 δισ. ευρώ μέσα στο Νοέμβριο και επιπλέον 13 δισ. ευρώ έως το τέλος Δεκεμβρίου φέτος. Άλλα 24 δισ ευρώ θα λάβει η χώρα το 2013 και 24 δισ. ευρώ το 2014.
β) η αποδέσμευση των επενδυτικών επιχορηγήσεων ύψους πάνω από 11 δισ. ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ-27, που είναι σχεδόν παγωμένες τους τελευταίους μήνες. Αυτό θα συμβάλλει και στην επανέναρξη των εργασιών υλοποίησης των μεγάλων οδικών αρτηριών και άλλων συγχρηματοδοτούμενων έργων και στην πλήρη απορρόφηση των πόρων του ΠΔΕ, καθώς η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων τηρεί στάση αναμονής μέχρι να υπάρξει θετική εισήγηση της τρόικας για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Οι εξελίξεις αυτές αναμένεται να έχουν θετικές πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις συμβάλλοντας στην επανεκκίνηση της οικονομίας.
γ) άμεση εγκατάλειψη κάθε συζήτησης, ή ευσεβούς πόθου, περί διακοπής ή αντιστροφής του προγράμματος προσαρμογής. Αυτό θα συμβάλλει στην επιτάχυνση της διαδικασίας επιστροφής των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, που ήδη έχει ξεκινήσει μετά τον Ιούνιο του 2012.
Παράλληλα συνεχίζουν ότι: με βάση την ικανοποιητική εκτέλεση του Προϋπολογισμού 2012 στο 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου και τα μέτρα που συμπεριλαμβάνονται στον Προϋπολογισμό 2013, η Ελλάδα ήδη έχει διαμορφώσει πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της γενικής κυβέρνησης το 2012-2013.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

9 σχόλια



  1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ
    Δελτίο Τύπου 1/11/2012
    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ – ΤΥΠΕΤ

    Οι Συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας,

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ :

    Τις απαράδεκτες δηλώσεις του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Μαυραγάνη περί ένταξης – στο άμεσο μέλλον – του ΤΥΠΕΤ στο ΕΟΠΥΥ.
    Ο Υφυπουργός και οι λοιποί αρχιτέκτονες των καταστροφικών πολιτικών στο χώρο της Υγείας και της κοινωνίας, ας γνωρίζουν ότι:….

    Το ΤΥΠΕΤ ιδρύθηκε από τους εργαζόμενους στην ΕΤΕ το 1930, πριν ακόμα ιδρυθεί το ΙΚΑ από το Ελληνικό Κράτος.
    Στα 82 χρόνια της λειτουργίας του το ΤΥΠΕΤ δεν έλαβε καμία κρατική επιχορήγηση και ενίσχυση και βασίστηκε αποκλειστικά στις υψηλές εισφορές που καταβάλλουν Εργαζόμενοι και Συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας.

    ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ :

    Όλους τους ανιστόρητους μαθητευόμενους μάγους που απεργάζονται σχέδια διάλυσης του ΤΥΠΕΤ, ότι οι Εργαζόμενοι, οι Συνταξιούχοι και οι οικογένειές τους, δεν θα διστάσουν να υπερασπιστούν το Ταμείο Υγείας –το τελευταίο οχυρό αξιοπρέπειας που έχει απομείνει- ακόμα και με το αίμα τους! Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου!
    Πάψτε πια να παίζετε με τις αντοχές μας!

    ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!

    ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

    Β. Μαύρος Ι. Πορτούλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. - Σχολεία κλείνουν ( κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα ) λόγω έλλειψης πετρελαίου και εκπαιδευτικών ( κυρίως στα νησιά )
    - Η Βόρεια Ελλάδα και η Ήπειρος ήδη ξεπαγιάζουν από το κρύο !
    - Το πρόγραμμα "βοήθεια στο σπίτι" καταρεγείται, 75.000 γέροντες στο έλεος του Θεού.
    - Τα νέα ζευγάρια "ρίχνουν" τα κυοφορούμενα μωρά, από τη στιγμή που έμαθαν τα νέα μέτρα!
    - Του χρόνου - ουσιαστικά- ολοκληρώνεται η δήμευση της ιδιόκτητης περιουσίας των Ελλήνων, μέσω της αδυναμίας τους να καταβάλλουν τους φετινούς φόρους και χαράτσια. Τα τέλη κυκλοφορίας θα τα πληρώσουν τέλη Δεκεμβρίου και με δόσεις, οι περισσότεροι !
    - Το 20% των Ελλήνων είναι κάτω από το όριο της φτώχειας ( τώρα ) - του χρόνου θα είναι πάνω από το 50% και το 2014 θα φτάσει το 80%, χωρίς να μπορεί να βοηθηθεί !

    Το Κράτος( δηλαδή τα 3 κόμματα ) μπορεί να σωθούν, οι Τράπεζες επίσης, αλλά οι Έλληνες πολίτες και τα παιδιά τους οδηγούνται σε μαζικό θάνατο ή ομαδική "αυτοκτονία" ! Η ύστατη ευκαιρία είναι να απεργήσουμε τις 2 αυτές μέρες ( μήπως και κάποιες κότες μέσα στη Βουλή ξυπνήσουν συνειδησιακά ) και να καταψηφίζουμε όπου βρούμε τις παρατάξεις των 3 κομμάτων και να αποχωρήσουμε από τα 3 κόμματα και τις νεολαίες τους !

    Ως γονιός, καλώ τους εκπαιδευτικούς να μαυρίσουν, τη Δευτέρα, τη ΔΑΚΕ, τη ΠΑΣΚΕ και τη ΔΗΜΑΡ, και να ψηφίσουν αριστερά σχήματα ή ανεξάρτητα σχήματα ή την ΧΕΚ Εκπαιδευτικών ( για το ΚΥΣΔΕ - ΚΥΣΠΕ ). Στείλτε όλους τους κομματικούς ινστρούκτορες στα σπίτια τους, στείλτε τα στηρίγματα του καθεστώτος σπίτια τους ! Έμμεσα συμμετέχουν στη "δολοφονία" των παιδιών των Ελλήνων και τους Ελληνικού Έθνους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ......ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριοι της Άλφα, αφού είναι μονόδρομος το πακέτο μέτρων, τι θα κάνετε, αν όλοι εμείς οι Έλληνες σηκώσουμε τα χρήματά μας από την κωλοτράπεζά σας ( που μας δίνει μειωμένο επιτόκιο μισθοδοσίας σε σχέση με τις άλλες ) και τα πάμε σε άλλη ;
    Και για εμάς είναι μονόδρομος να πάρουμε τις λιγοστές αποταμιεύσεις μας από τις Τράπεζες εκείνες ( πχ ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ ) που στηρίζουν αυτό το Αυταρχικό Καθεστώς ! Και τότε να δούμε πως θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε ! Άλλη μια τέτοια ανακοίνωση και τελειώσατε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. για να πάμε τώρα στα περισσότερο σοβαρά: ακούσατε ποτέ με ποιον τρόπο ο μάγος του Οζ Αλέξης,
    θα βρει τα 25 δισεκατομμύρια που χρειάζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών;

    Ακούσατε από κανέναν Οικονομολόγο του ΣΥΡΙΖΑ, να μας εξηγεί, που θα έβρισκαν τα 3,6 δισεκατομμύρια του ελλειμματικού προυπολογισμού..

    ΑΝ κάναμε αυτό που θέλει η σημερινή αντιπολίτευση πριν δυο χρόνια, να μην πληρώναμε καμία δόση, κανένα ομόλογο, αν δηλαδή ρίχναμε κοινώς ‘’πιστόλι’’ σε όλους τους δανειστές μας.

    ΠΟΥ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ;

    Ας ρωτήσει λοιπόν κάποιος ή κάποια δημοσιογράφος της τηλεόρασης την επόμενη φορά που θα έχει μπροστά του τη Δούρου, την Κωνσταντοπούλου και τους άλλους υποσχεσάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ αυτό το απλό πράγμα: που έχετε κρυμμένα τα ευρώ που μας λείπουν;

    Στο σεντούκι του Τσάβες;

    Εκτός κι αν ‘γεννήσουν’ τα θησαυροφυλάκια του ΣΥΡΙΖΑ χρήμα
    σε …δραχμές για να πληρώσουν τις κρατικές δαπάνες!

    Γιατί αν έχουν τέτοια λύση στο μυαλό και στα συρτάρια τους, θα πρέπει παράλληλα να πουν στον ελληνικό λαό και τις συνέπειες αυτής της λύσης.

    Όλες τις συνέπειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δραχμη κοκκωνες μου,
    δραχμη χανουμες μου,
    δραχμη,ψωμι,ελια
    και τσιπρα βασιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.eccefpolis.gr/2012/11/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόλις προχθές σε εκπομπή του ΜΕΓΚΑ,
    ο γνωστός εργατολόγος και προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, είπε απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό ότι το κόμμα του ‘ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ’!

    Δηλαδή ενώ είναι κακή η κυβέρνηση Σαμαρά και ο Στουρνάρας αρχιερέας του Γερμανικού Σκότους, ο …..καλός
    ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να γίνουν εκλογές για να μην πέσει η κυβέρνηση!

    Και αμέσως μετά την ίδια ημέρα, έρχεται το κερασάκι στην τούρτα με τη δήλωση του κοινοβουλευτκού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ του κυρίου Λαφαζάνη να λέει ξεκάθαρα: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ
    ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ!!!
    Μια δήλωση αφοπλιστικής ειλικρίνειας που λέει στον ελληνικό λαό ξεκάθαρα ότι: ο βασιλιάς Αλέξης είναι ΓΥΜΝΟΣ!
    Τσίτσιδος!
    Αφού πλέον κυκλοφορεί ως ανέκδοτο στους διαδρόμους της βουλής ότι:
    αν δεν φτάσουν οι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση να ψηφίσουν τα κακά μέτρα για να πάρουμε τη δόση, θα φροντίσει ο …Αλέξης!

    Ακούσατε ποτέ με ποιον τρόπο ο μάγος του Οζ Αλέξης, θα βρει τα 25 δισεκατομμύρια που χρειάζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών;

    Ακούσατε από κανέναν Οικονομολόγο του ΣΥΡΙΖΑ, να μας εξηγεί, που θα έβρισκαν τα 3,6 δισεκατομμύρια του ελλειμματικού προυπολογισμού μας...

    ΑΝ κάναμε αυτό που θέλει η σημερινή αντιπολίτευση πριν δυο χρόνια, να μην πληρώναμε καμία δόση, κανένα ομόλογο, αν δηλαδή ρίχναμε κοινώς ‘’πιστόλι’’ σε όλους τους δανειστές μας.
    ΠΟΥ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ;

    Ας ρωτήσει λοιπόν κάποιος ή κάποια δημοσιογράφος της τηλεόρασης την επόμενη φορά που θα έχει μπροστά του τη Δούρου, την Κωνσταντοπούλου και τους άλλους υποσχεσάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ αυτό το απλό πράγμα: που έχετε κρυμμένα τα ευρώ που μας λείπουν;

    Στο σεντούκι του Τσάβες;

    Εκτός κι αν ‘γεννήσουν’ τα θησαυροφυλάκια του ΣΥΡΙΖΑ χρήμα
    σε …δραχμές για να πληρώσουν τις κρατικές δαπάνες!

    Γιατί αν έχουν τέτοια λύση στο μυαλό και στα συρτάρια τους, θα πρέπει παράλληλα να πουν στον ελληνικό λαό και τις συνέπειες αυτής της λύσης.

    Όλες τις συνέπειες.

    Πόσο για παράδειγμα θα έχει η βενζίνη το λίτρο και πόσο το πετρέλαιο θέρμανσης με τη νέα ΣΥΡΙΖΟδραχμή;

    Για να καταλάβουν και οι νοικοκυρές, ότι μαζί με το μπουκάλι του Κουμ Κουάτ, δίπλα θα βάζουν και το μπουκαλάκι με το πετρέλαιο…...για σουβενίρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 12.58 ΜΗ ΒΑΛΕΙΣ ΑΛΛΟ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΝΟΥΜΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση