GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μηλιός: Η κυβέρνηση εκβίασε την κοινωνία και τη Βουλή

Για εκβιασμό της ελληνικής κοινωνίας και της Βουλής από την κυβέρνηση κάνει λόγο σε δήλωσή του ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής τ...


Για εκβιασμό της ελληνικής κοινωνίας και της Βουλής από την κυβέρνηση κάνει λόγο σε δήλωσή του ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, αναφερόμενος στις δηλώσεις των κυβερνητικών εταίρων το προηγούμενο διάστημα ότι αν δε λαμβάνονταν τα μέτρα θα χρεοκοπούσαμε στις 16 Νοεμβρίου.
Αφορμή στάθηκε η γενική διαπίστωση πως δεν πρόκειται να εκταμιευθεί στις επόμενες μέρες η δόση. Παράλληλα ο κ. Μηλιός τονίζει ότι η μόνη λύση για τον τόπο είναι μία κυβέρνηση της Αριστεράς.
Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση του κ. Μηλιού:
«Από ό,τι φαίνεται ο υπουργός Οικονομικών, ο Πρωθυπουργός, και η παρέα του, Βενιζέλος-Κουβέλης και σία, όταν έλεγαν ότι χρεοκοπούμε στις 16 Νοεμβρίου αν δεν πάρουμε μέτρα δεν ψεύδονταν απλώς.
Εκβίαζαν επίσης την ελληνική κοινωνία και το Κοινοβούλιο, καθώς αποκλείεται να μη γνώριζαν ότι όχι μόνο δεν χρεοκοπούμε αλλά ούτε η δόση θα δοθεί άμεσα, μέχρι να συμφωνήσουν οι εταίροι της τρόικας εξωτερικού πώς θα συνεχιστεί η επίθεση στον κόσμο της εργασίας.
Αυτό που γίνεται ολοένα και περισσότερο καθαρό είναι ότι δεν υπάρχει καμία «τελική λύση» στο πλαίσιο της ασκούμενης πολιτικής.
Αυτό που παρουσιάζεται σαν κρίση χρέους είναι κρίση μέτρων, τα μέτρα δεν είναι ποτέ αρκετά, πάντα θα χρειάζονται κι άλλα, μέχρι το κίνημα των εργαζόμενων μαζών να σταματήσει αυτήν την πορεία, μέχρι να επιβάλλει τη μόνη λύση, την κυβέρνηση της Αριστεράς που θα σταματήσει τη νεοφιλελεύθερη αναδιάρθρωση και θα πάρει επιτέλους μέτρα υπέρ του κόσμου της εργασίας.»

1 σχόλιο

  1. Μαμάαα, μπαμπάαα, θείεε, θείαα, νονάαα ήταν αυτό που άκουγες προς τους βουλευτές από τους υπαλλήλους της βουλής να φωνάζουν όταν ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι θα ενταχθούν και αυτοί στο ενιαίο μισθολόγιο. Έκαναν σα μικρά παιδιά που τους αρπάζουν βίαια το παιχνίδι τους. Ήταν τόσο δυνατά τα κλάματα και οι φωνές –χώρια οι φωνές συμπαράστασης από την αριστερά- που η κυβέρνηση δεν άντεξε και πήρε το μέτρο πίσω. Πάντα το κλάμα ήταν το όπλο των παιδιών για να γίνεται το δικό τους…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση