GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εμφύλιος στην τρόικα: Δεν συμφωνούν για τη βιωσιμότητα του χρέους

«Το πραγματικό πρόβλημα είναι στην τρόικα. Δεν μπορούν να συμφωνήσουν». Αυτή είναι η εξήγηση που δίνει ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuter...


«Το πραγματικό πρόβλημα είναι στην τρόικα. Δεν μπορούν να συμφωνήσουν». Αυτή είναι η εξήγηση που δίνει ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters σχετικά με την πορεία αποτίμησης του ελληνικού προγράμματος και κατ’ επέκταση την καθυστέρηση της εκταμίευσης της δόσης – μαμούθ των 31,5 δισεκατομμυρίων.
Οι επιτηρητές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, βρίσκονται στην Αθήνα από τον Ιούλιο χωρίς ακόμη να καταφέρουν να στοιχειοθετήσουν κατά πόσον η Ελλάδα θα μπορέσει ποτέ να ξεπληρώσει όσα έχει δανειστεί.
Εκτιμώντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί, οι αξιωματούχοι που επικαλείται το Reuters αναφέρουν ότι ΔΝΤ και Κομισιόν έχουν προβεί σε πολύ διαφορετικούς υπολογισμούς παρότι αμφότεροι συμφωνούν ότι ο στόχος να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο το 2020 δεν θα επιτευχθεί.
Αξιωματούχος της ευρωζώνης εκτιμά ότι υπάρχει διαφορά έως και 20 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ των υπολογισμών του ΔΝΤ και της Κομισιόν, με την τελευταία να είναι πιο αισιόδοξη.
Το χάσμα στις αποκλίνουσες εκτιμήσεις υπολογίζεται στα 40 δισ. ευρώ. «Το πραγματικό πρόβλημα βρίσκεται στους κόλπους της τρόικας», λέει ο αξιωματούχος. «Δεν μπορούν να συμφωνήσουν», προσθέτει.
Αλλη πηγή, με γνώση των συζητήσεων παραδέχεται ότι υπάρχει διαφωνία στους αριθμούς, και συγκεκριμένα περίπου 10 ποσοστιαίων μονάδων.
«Ολοι συμφωνούν ότι το χρέος δεν θα είναι 120% επί του ΑΕΠ το 2020, αλλά η απόσταση από το στόχο είναι κάτι που διχάζει το ΔΝΤ από τη μία και τα 2 ευρωπαϊκά όργανα από την άλλη.
Εάν το ελληνικό χρέος δεν μπορέσει να πέσει στο 120% έως το 2020, το ΔΝΤ μπορεί να αναγκαστεί να αποσυρθεί από το σχέδιο διάσωσης βυθίζοντας την Ελλάδα και τη ευρωζώνη σε νέες αναταράξεις.
Πηγή: Reuters
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

2 σχόλια

  1. ΖΗΤΩ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!ΖΗΤΩ Η ΜΕΡΚΕΛ!

    φτωχα μου αριστερουδια,θα χασετε τη δουλιτσα,το σπιτακι,και την κορουλα σας..

    απο 7 μαιου αρχισε το ξηλωμα..
    η αριστερα στην ελλαδα τελειωσε..
    δεν θα γινουν διωξεις για να το παιζουν ηρωες οι αριστεροι..
    ουτε εξοριες για να κανουν δωρεαν διακοπες..
    θα χτυπηθει η κοινωνικη βαση της αριστερας,
    που βεβαια εκτεινεται βαθεια μεσα στο πασοκ,
    αλλα και στο κρατικιστικο κομμα της νεας δημοκρατιας..
    τα επαγγελματα που ψηφιζουν αριστερα ειναι γνωστα..
    θα τους αφαιρεθουν οι νομικες και συνταγματικες προστασιες,
    και θα τους κοπουνε τα λεφτα..
    TΟΣΟ ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ!
    ο ανεργος και ο αστεγος δεν εχει μυαλο για πολιτικη..
    μια δυο εξεγερσεις που θα γινουν,ευκολα και γρηγορα θα παταχθουν..
    σε 10 το πολυ χρονια ολα θα εχουν ξεχαστει,
    οπως ξεχαστηκαν και τοσα αλλα..
    η ωραια ελλαδα μας θα ξαναγινει ασφαλης,
    θα επιστρεψουν οι αξιοι,
    θα εχουν ολοι δουλειες,
    ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ
    να καταλαβαινουν τη θεση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΛΗΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ,ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ. ΗΔΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΣΠΙΤΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ 1000 ΕΥΡΩ.
    ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ( ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ) ΝΑ ΣΟΥ ΦΑΝΕ ΤΗ ΠΑΤΡΙΚΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΜΕ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ( ΑΥΤΟΙ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ), ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ 1999, ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ !

    ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΝΟΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ : ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ( ΕΝΑ 5% ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ 90% ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ). ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ! ΞΕΧΑΣΤΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ. ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟ 95% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΙΣΠΑΝΩΝ ΚΛΠ ΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ.
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ !

    Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Ισπανία έχουν χάσει τα σπίτια τους τα τελευταία χρόνια, κάτι που γέννησε ένα κίνημα διαμαρτυρίας και αναγκάζει τους πολιτικούς να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν τη νομοθεσία που διέπει τις υποθήκες.

    Δεκάδες άνθρωποι που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους έχουν κατασκηνώσει μπροστά από τα γραφεία της τράπεζας Bankia στη Μαδρίτη, μια από τις τράπεζες που έχει εκτεθεί περισσότερο στα στεγαστικά δάνεια.

    «Είμαστε εδώ επί δύο εβδομάδες», δήλωσε ο Φρέντι, 51 ετών. «Και δεν θα φύγουμε μέχρι η Bankia να διαπραγματευτεί μια λύση για το πρόβλημά μας».

    Οι εξώσεις ανθρώπων που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα στεγαστικά δάνειά τους αφού μείνουν άνεργοι έχει καταστεί ένα «από τα πιο εμφανή σημάδια της κρίσης», όπως παραδέχθηκε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

    Περίπου 350.000 άνθρωποι έχουν χάσει τα σπίτια τους από το 2008 και σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου 200.000 ακόμη αναμένεται να έχουν την ίδια μοίρα.

    Αυξάνονται συνεχώς τα στρώματα μπροστά από τη Bankia όπου οι διαδηλωτές κάθονται, κοιμούνται ή συλλέγουν υπογραφές υπέρ μιας κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας που έχει στόχο να βοηθήσει τους δανειολήπτες που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση