GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: Ομπάμα ψηφίζει ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ανοιχτή υποστήριξη του νυν προέδρου από τον Μάικλ Μπλούμπεργκ Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ (REUTERS/Eduardo Munoz)...

Ανοιχτή υποστήριξη του νυν προέδρου από τον Μάικλ Μπλούμπεργκ
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ (REUTERS/Eduardo Munoz)
 
Τον Μπαράκ Ομπάμα υποστήριξε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ. Αυτή είναι μια από τις άμεσες επιπτώσεις του τυφώνα Σάντι στις αμερικανικές εκλογές καθώς ο δημοφιλής δήμαρχος την αιτιολόγησε λέγοντας ότι ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος Μιτ Ρόμνεϊ είναι κατά των μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Ο Μπλούμπεργκ συνδύασε την ανακοίνωση της υποστήριξης προς τον δημοκρατικό πρόεδρο με μια σφοδρή επίθεση εναντίον του Ρόμνεϊ επειδή άλλαξε τις θέσεις του όχι μόνο για την κλιματική αλλαγή αλλά και για άλλα ζητήματα.
Ο πρόεδρος Ομπάμα επαινείται για τους χειρισμούς του στην αντιμετώπιση των καταστροφών από τον τυφώνα στις βορειοανατολικές ΗΠΑ.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, γράφοντας για τις ζημιές που προκάλεσε ο Σάντι στην πόλη του, ανέφερε ότι ο Ομπάμα έχει σημειώσει κάποια πρόοδο στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Αντίθετα, για τον Ρόμνεϊ έγραψε: «Πιστεύω ότι ο Μιτ Ρόμνεϊ είναι ένας καλός και αξιοπρεπής άνθρωπος και θα μπορούσε να φέρει την πολύτιμη εμπειρία του από τις επιχειρήσεις στο Οβάλ Γραφείο. Κατανοεί ότι η Αμερική οικοδομήθηκε πάνω στην υπόσχεση για ίσες ευκαιρίες, όχι ίσα αποτελέσματα. Στο παρελθόν έχει εκφράσει λογικές θέσεις για τη μετανάστευση, την παράνομη οπλοφορία, το δικαίωμα στην άμβλωση και στην περίθαλψη. Ομως, έκανε στροφή 180 μοιρών σε όλα αυτά και τοποθετείται εναντίον ακόμη και του μοντέλου περίθαλψης που ο ίδιος είχε κάνει νόμο στη Μασαχουσέτη».
Ο Ομπάμα δήλωσε ότι τον τιμά η υποστήριξη του Μπλούμπεργκ, ο οποίος είναι πλέον ανεξάρτητος ενώ αρχικά είχε υπάρξει δημοκρατικός προτού στραφεί στους ρεπουμπλικανούς. Εξελέγη δήμαρχος με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα αλλά ήρθαν σε ρήξη το 2007.      
Η υποστήριξη του Μπλούμπεργκ στον Ομπάμα έρχεται μετά τους επαίνους προς τον πρόεδρο που εξέφρασε ο Κρις Κρίστι, ο ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, της Πολιτείας που επλήγη περισσότερο από τον Σάντι. Αν και ο Κρίστι είναι από τους κορυφαίους υποστηρικτές του Ρόμνεϊ, αυτή την εβδομάδα επαίνεσε επανειλημμένως τον Ομπάμα για την ηγετική ικανότητα που επέδειξε στην αντιμετώπιση του τυφώνα.
Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση