GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν έχουν τέλος τα… προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής!

Την ώρα που οι περισσότεροι εργαζόμενοι σφίγγουν το ζωνάρι και σκέφτονται πώς θα ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, οι υπάλληλοι...


Την ώρα που οι περισσότεροι εργαζόμενοι σφίγγουν το ζωνάρι και σκέφτονται πώς θα ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, οι υπάλληλοι της Βουλής… τρίβουν τα χέρια τους, αφού είναι οι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ εργαζόμενοι στην χώρα –συμπεριλαμβανομένου και του ειδικού τομέα- που τρώνε με χρυσά κουτάλια.
Καθημερινά βγαίνουν στο φως ολοένα και περισσότερα προνόμια που απολαμβάνουν οι εν λόγω δημόσιοι υπάλληλοι προκαλώντας οργή και εκνευρισμό. Μιλάμε για προνόμια που δεν τα συλλαμβάνει ο ανθρώπινος νους.
Πάρτε μια ανάσα και διαβάστε:
Για παράδειγμα, την ώρα που ένας «κοινός» υπάλληλος με πανεπιστημιακή εκπαίδευση λαμβάνει εφάπαξ 37.500 ευρώ μετά από 35 χρόνια εργασίας, οι υπάλληλοι της Βουλής παίρνουν… 300.000 ευρώ!!!
Και φανταστείτε ότι σε αυτό το ποσό ΔΕΝ περιλαμβάνεται το δεύτερο εφάπαξ που λαμβάνουν από το Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων.
Επειδή είναι… αυτοί που είναι λαμβάνουν ειδικό βοήθημα από το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής που μόνο βοήθημα δεν θα το έλεγε κανείς, αφού για κάθε έτος ασφάλισης τους στο ταμείο λαμβάνουν δύο μισθούς! Ενδεικτικά για 28 έτη προϋπηρεσίας ένας υπάλληλος λαμβάνει «βοήθημα» 56 μισθούς!!
Από την πίσω πόρτα μπήκαν στην Βουλή 1.270 μόνιμοι υπάλληλοι
Από τους 1.270 μόνιμους υπαλλήλους που υπάρχουν στην Βουλή ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δεν μπήκε με εξετάσεις ΑΣΕΠ. Όπως λένε και οι ίδιοι, «μέχρι το 2010 ίσχυε στην Βουλή ότι και σε ΟΤΕ, ΔΕΗ»… δηλαδή προσλήψεις από το παράθυρο.
Μάλιστα, ο ίδιος ο Κανονισμός της Βουλής παρέχει το δικαίωμα στον εκάστοτε πρόεδρο να καθορίζει από μόνος του, όχι μόνο τον αριθμό των προσλαμβανόμενων, αλλά και το ύψος των αποδοχών τους!!! Αποδοχές, οι οποίες όπως σας έχουμε πει, είναι κατά μέσο στις 3.000 ευρώ… καθαρά!
Σε αυτό το πλαίσιο υπήρξαν πολλά νομότυπα κόλπα, μεταξύ των οποίων και οι «εννιάδες» -κλασσικό ανέκδοτο στον χώρο του Κοινοβουλίου. Δηλαδή ο εκάστοτε πρόεδρος «έσπαγε» τα ρουσφέτια – προς πρόσληψη υπαλλήλους σε εννιάδες. Έτσι για να μην γίνονται αντιληπτοί και να μην δίνουν λογαριασμό σε κανένα!
Προνομιακές… υπερωρίες
Ακόμα και υπερωρίες των υπαλλήλων της Βουλής διαφέρουν, αφού έχουν το δικαίωμα να πληρώνονται 61 ώρες επιπλέον σε αντίθεση με τους κοινούς θνητούς που μετά βίας πληρώνονται τις 36 το ίδιο διάστημα.
«Όχι» σε μεταθέσεις:
Οι παραπάνω λόγοι, που δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητοι, οδήγησαν τους… προνομιούχους υπαλλήλους της Βουλής σε «επανάσταση» την Τετάρτη το βράδυ, αφού ο υπουργός Οικονομικών, κ. Στουρνάρας, απείλησε το αμετάθετο τους! Που θα βρουν καλύτερα;
Πηγή: Τα Νέα, Έθνος, star.gr

1 σχόλιο

  1. Μαμάαα, μπαμπάαα, θείεε, θείαα, νονάαα ήταν αυτό που άκουγες προς τους βουλευτές από τους υπαλλήλους της βουλής να φωνάζουν όταν ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι θα ενταχθούν και αυτοί στο ενιαίο μισθολόγιο. Έκαναν σα μικρά παιδιά που τους αρπάζουν βίαια το παιχνίδι τους. Ήταν τόσο δυνατά τα κλάματα και οι φωνές –χώρια οι φωνές συμπαράστασης από την αριστερά- που η κυβέρνηση δεν άντεξε και πήρε το μέτρο πίσω. Πάντα το κλάμα ήταν το όπλο των παιδιών για να γίνεται το δικό τους…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση