GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο ίδιο καθεστώς με τους υπολοίπους δημοσίους υπαλλήλους οι υπάλληλοι της Βουλής...

Την ένταξη των υπαλλήλων της Βουλής στο καθεστώς των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων προβλέπει πράξη νομοθετικού περιεχομένου που πρόκειται...

Την ένταξη των υπαλλήλων της Βουλής στο καθεστώς των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων προβλέπει πράξη νομοθετικού περιεχομένου που πρόκειται να υπογραφεί από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα. Συγκεκριμένα θα προβλέπεται ότι οι συνταξιούχοι υπάλληλοι της Βουλής θα έχουν τις ίδιες αποδοχές, όπως οι αντίστοιχοι συνάδελφοί τους στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Η συγκεκριμένη ρύθμιση επρόκειτο να ενταχθή στο πακέτο μέτρων το βράδυ που ψηφιζόταν στη Βουλή, όμως έπειτα από έντονες αντιδράσεις των υπαλλήλων της Βουλής απεσύρθη.
Η κυβέρνηση είχε προσπαθήσει να προωθήσει τη διάταξη την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για τα νέα μέτρα και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, όμως έπειτα από μια θυελλώδη συνεδρίαση, τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και τις «απειλές» των υπαλλήλων της Βουλής υπαναχώρησε.
Η ηγεσία του οικονομικού επιτελείου δεσμεύτηκε ωστόσο ότι θα επαναφέρει τη διάταξη επιχειρηματολογώντας ότι οι υπάλληλοι της Βουλής δεν μπορούν να απολαμβάνουν προνόμια αδιανόητα για κρατικούς υπαλλήλους, γεγονός το οποίο είναι ασύμβατο με κάθε έννοια αξιοκρατίας.
Η αρχική απόσυρση της διάταξης για την ένταξη των υπαλλήλων της Βουλής στο καθεστώς που ισχύει για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους είχε σχολιαστεί αρνητικά από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Πηγή: protothema.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση