GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παίρνουν πίσω το σχέδιο φορολόγησης του εφάπαξ

Στροφή 180 μοιρών επιχειρεί τώρα το υπουργείο Οικονομικών και διαρρέει ότι εγκαταλείπει το σχέδιο φορολόγησης του εφάπαξ, μετά τις έντον...


Στροφή 180 μοιρών επιχειρεί τώρα το υπουργείο Οικονομικών και διαρρέει ότι εγκαταλείπει το σχέδιο φορολόγησης του εφάπαξ, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε χθεσινή σύσκεψη του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, αποφασίστηκε να διατηρηθεί η φοροαπαλλαγή για το εφάπαξ.
Να υπενθυμίσουμε πως στο προσχέδιο του νέου φορολογικού είχε περιληφθεί διάταξη για τη φορολόγηση του εφάπαξ από το πρώτο ευρώ με κλιμακωτούς συντελεστές ως εξής:
Από 0 έως 12.000 ευρώ συντελεστής 10%. Από 12.001 έως 60.000 συντελεστής 30%. Ανω των 60.001 ευρώ συντελεστής 45%. Στην περίπτωση που «περνούσε» το σχέδιο για τη φορολόγηση του εφάπαξ, τα καθαρά ποσά που θα εισέπρατταν όσοι συνταξιοδοτούνται θα «κουρεύονταν» ακόμη και πάνω από 50%.
Ηδη με το νέο Μνημόνιο τα ποσά των εφάπαξ έχουν μειωθεί έως και 83% για την κάλυψη των ελλειμμάτων των Ταμείων Πρόνοιας. Εάν η κυβέρνηση αποφάσιζε να επιβάλλει φόρο και στο εφάπαξ, τότε οι απώλειες για τους δικαιούχους θα ήταν ακόμη μεγαλύτερες.
Για παράδειγμα, ένας δημόσιος υπάλληλος που συνταξιοδοτείται και λαμβάνει εφάπαξ 45.000 ευρώ «χάνει» από τη τη διπλή περικοπή (20% + 22,67%) του Ταμείου 17.172 ευρώ ή 38% φτάνοντας στα 27.838 ευρώ. Στην περίπτωση που επιβάλλονταν φόρος η απώλεια αυξάνεται κατά 5.951,40 ευρώ, το εφάπαξ μειώνεται στα 21.886,6 ευρώ και η μείωση συνολικά φθάνει το 51,4%.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

2 σχόλια

  1. Η οργή του κόσμου είναι μεγάλη. Και θα φανεί και σήμερα όπου η συμμετοχή στη πορεία του Πολυτεχνείου σε 1-2 ώρες θα είναι μεγαλύτερη. Κανονικά, όμως, θα έπρεπε να υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες νέοι, άνεργοι, απελπισμενοι και αγανακτισμένοι. Ολοι θα έπρεπε να κατεβούμε στο κέντρο της Αθήνας και Θεσσαλονίκης.Οσο καθόμαστε στα σπίτια μας, τόσο αυτοί θα αποθρασύνονται, μαζί με τα ελάχιστα ανθρωπάκια που βρίσκονται γύρω τους. Η οργή των φοιτητών και εργαζομένων κατά της ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, νεολαίας ΔΗΜΑΡ και των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων είναι πρωτοφανής. Κανένας που στηρίζει αυτό το σάπιο καθεστώς δεν είναι στο απυρόβλητο ! Όλοι στους δρόμους έξω από το Πολυτεχνείο και για όλο το Σαββατοκύριακο ! Όπως τότε το 1973!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η γκαφα του Τσιπρα που ακυρωσε το Πολυτεχνειο...!

    Οι απόψεις της Χρυσής Αυγής για το Πολυτεχνείο είναι γνωστές και κανείς δεν περίμενε από το κόμμα του Μιχαλολιάκου να εξυμνήσει την γενιά αυτή και τον ρόλο της και να παραδεχτεί ότι υπήρξαν νεκροί...
    Ο Τσίπρας όμως;
    Περίμενε κανείς από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει -άθελα του προφανώς- τέτοια προβοκάτσια εναντίον των συντρόφων του;

    Και εξηγούμαστε. Η αναφορά σε αμερικανικό μάλιστα μέσο του Αλέξη Τσίπρα πως...ο ίδιος λέει, ό,τι εφαρμόζει ήδη ο Ομπάμα, χτύπησε σαν κεραυνός εν αιθρία στο στρατόπεδο των αριστεριστών!
    Τους γκρέμισε το όνειρο λίγες μόνο ημέρες πριν την γιορτή του Πολυτεχνείου και την μεγάλη πορεία στην Αμερικανική πρεσβεία.

    Πως θα κάνουν πορεία οι σύντροφοι όταν ο αρχηγός τους κάνει τέτοιο φιλοαμερικανικό παραλήρημα; Όταν κλείνει το μάτι στον πλανητάρχη που στο μυαλό τους είναι διαχρονικά το "απόλυτο κακό";

    Με λίγα λόγια ο cool Αλέξης έκανε τέτοια ζημιά φέτος στο Πολυτεχνείο που το φυσάνε και δεν κρυώνει...

    Ποιος τρίβει τα χέρια του από αυτή την γκάφα του Τσίπρα;
    Μα φυσικά το ΚΚΕ, που έχει πλέον και όχι άδικα, το πάτημα να λέει ότι είναι η γνήσια αντιαμερικανική και αντιιμπεριαλιστική δύναμη στην Ελλάδα, καθώς ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως η βουλιμία για εξουσία τον οδηγεί στην μία γκάφα μετά την άλλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση