GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο αριθμός των Σύρων προσφύγων έχει διπλασιαστεί μέσα σε τρεις μήνες

Ο αριθμός των Σύρων προσφύγων που έχουν καταγραφεί από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) έχει διπλασιαστεί από τις ...

Ο αριθμός των Σύρων προσφύγων που έχουν καταγραφεί από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) έχει διπλασιαστεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου και φτάνει πλέον τους 440.000, όμως πολλές «εκατοντάδες χιλιάδες» δεν έχουν καταγραφεί, όπως ανέφερε σήμερα ένας εκπρόσωπος του οργανισμού.
«Στην περιοχή, ο αριθμός των σύρων προσφύγων ανέρχεται πλέον σε 442.256, μια αύξηση μεγαλύτερη των 213.000 από τις αρχές Σεπτεμβρίου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Έιντριαν Έντουαρντς, εκπρόσωπος της UNHCR.
«Και οι αριθμοί αυτοί δεν περιλαμβάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες άλλους Σύρους που δεν έχουν παρουσιαστεί για να καταγραφούν», πρόσθεσε ο ίδιος.
Από τους περισσότερους από 440.000 πρόσφυγες, η UNHCR έχει καταγράψει 127.420 στον Λίβανο, 125.670 στην Ιορδανία, 123.747 στην Τουρκία, 55.685 στο Ιράκ και 9.734 σε διάφορες χώρες της Βόρειας Αφρικής.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στο Ιράκ, ο αριθμός των προσφύγων που έχουν καταγραφεί από την UNHCR έχει τριπλασιαστεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου, από τις 18.700 στις 56.000. Τα τρία τέταρτα αυτών έχουν αναζητήσει καταφύγιο στην περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης του ΟΗΕ.
Στην Ιορδανία, συνεχίζεται η εισροή των σύρων προσφύγων, με σχεδόν 4.500 ανθρώπους να έχουν φτάσει στη χώρα τις τελευταίες οκτώ νύχτες. Στην πλειονότητά τους πρόκειται για γυναίκες και παιδιά που προέρχονται από χωριά της επαρχίας Ντεράα, στη νότια Συρία, που φτάνουν «εξαντλημένοι» στην Ιορδανία.
Εξάλλου, οι ομάδες της UNHCR «στο έδαφος λένε ότι όσοι έφτασαν (στην Ιορδανία) αυτή την εβδομάδα ανήκουν στον πιο ευάλωτο πληθυσμό και είναι κυρίως γυναίκες», αναφέρει η οργάνωση.
Η UNHCR σκοπεύει να διανείμει βοήθεια σε περίπου 500.000 πρόσφυγες στο εσωτερικό και εξωτερικό της Συρίας. Περίπου 300.000 έχουν ήδη λάβει βοήθεια και η οργάνωση ελπίζει να καταφέρει να προσεγγίσει ακόμη 100.000 μέχρι το τέλος του έτους.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 2,5 εκατομμύρια Σύροι έχουν ανάγκη βοήθειας στο εσωτερικό της χώρας, όμως ο ακριβής αριθμός είναι δύσκολο να εκτιμηθεί καθώς το 95% των εκτοπισμένων έχουν βρει καταφύγιο σε συγγενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση