GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ηγουμενίτσα: Φωτιά σε πλοίο με σημαία Ιταλίας...

Η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας ενημερώθηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, για μικρής έκτασης πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Ε/Γ-Ο/Γ πλ...

Η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας ενημερώθηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, για μικρής έκτασης πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «SORRENTO» σημαίας Ιταλίας, το οποίο βρισκόταν εν πλω και είχε αποπλεύσει από λιμένα Πάτρας με προορισμό τον λιμένα Brindisi Ιταλίας και ενδιάμεσο σταθμό τον λιμένα Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα από άγνωστη αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο δωμάτιο συσσωρευτών εφεδρικής παροχής ηλεκτρικής ισχύος από την οποία καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς περί τους δέκα επτά από τους συνολικά τριάντα οκτώ υφιστάμενους συσσωρευτές ανάγκης, η οποία κατασβέστηκε εγκαίρως με χρησιμοποίηση του μόνιμου συστήματος κατάσβεσης πυρκαγιάς το οποίο είναι εγκαταστημένο στον συγκεκριμένο χώρο.
Ταυτόχρονα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο εσωτερικό του αριθμ. Νο 2 πίνακα διανομής εφεδρικής ηλεκτρικής ισχύος, ο οποίος βρίσκεται εντός του χώρου της εφεδρικής γεννήτριας ανάγκης και καταστράφηκε ολοσχερώς στο εσωτερικό του, ενώ η φωτιά κατασβέστηκε εγκαίρως από την ομάδα αντιμετώπισης πυρκαγιάς.
Στο «SORRENTO» επέβαιναν δέκα εννέα επιβάτες με προορισμό τον λιμένα Brindisi, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος ή επιβάτη καθώς και δεν προκλήθηκε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης της αξιοπλοΐας του.
Πηγή: pamepreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση