GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δέκα πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για τον «πλανητάρχη»

Με αφορμή την επανεκλογή του Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ, ας δούμε κάποιες λιγότερο γνωστές πτυχές της ζωής του. Πριν καταλαγιάσουν ο...

Με αφορμή την επανεκλογή του Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ, ας δούμε κάποιες λιγότερο γνωστές πτυχές της ζωής του.
Πριν καταλαγιάσουν οι πανηγυρισμοί του πολιτικού Μπαράκ Ομπάμα για την επανεκλογή του, ο βίος του ως απλού ανθρώπου εισβάλλει και κάνει τα πράγματα πολύ πιο ενδιαφέροντα.
Πώς είναι ο «πλανητάρχης» στην καθημερινότητά του; Τι έκανε προτού γίνει πρόεδρος της Αμερικής;
Νο 1 – Το μικρό όνομα του Ομπάμα, που γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1961 στη Χονολουλού, σημαίνει «ευλογημένος» στα σουαχίλι. Τα παρατσούκλια του Ομπάμα στα παιδικά του χρόνια ήταν «Barry», «Bar», «Bear», «Renegade», «Curly Eyelashes» και «O’Bomber»…
Νο 2 - Η σύζυγός του, Michelle Robinson, επίσης απόφοιτος της Νομικής του Χάρβαρντ, ήταν η επόπτης του όταν έκανε την πρακτική του σε νομική φίρμα του Σικάγο.
Νο 3 - Ο Ομπάμα έχει πάρει Grammy το 2006, στην κατηγορία «Best Spoken Word Recording», για την ηχητική έκδοση του βιβλίου του «Όνειρα από τον πατέρα μου», νικώντας εκείνη τη χρονιά τους Bill Clinton και Jimmy Carter.
Νο 4 – Είναι μανιώδης συλλέκτης κόμικ, με αδυναμία στον «Spider Man» και τον «Conan The Barbarian». Το γεγονός αυτό ενέπνευσε το κόμικ-παρωδία «Barack The Barbarian»! Λατρεύει επίσης να παίζει Scrabble…
 Δέκα πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για τον «πλανητάρχη»
Νο 5 – Όταν ζούσε στην Ινδονησία, ο Ομπάμα είχε δοκιμάσει κρέας σκύλου και φίδι, το οποίο και περιέγραφε ως «ψητή ακρίδα». Είχε επίσης ως κατοικίδιο ένα πιθηκάκι, που το ονόμαζε «Tata». Το αγαπημένο του φαΐ σήμερα είναι τα λιγκουίνι, τα οποία ετοιμάζει η Michelle, και το τσίλι, που το φτιάχνει μόνος του.
Νο 6 – Λατρεύει τα μουσικά θέματα δημοφιλών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, γι’ αυτό και έδωσε ένα iPod γεμάτο με τέτοια show-tunes ως δώρο στη βασίλισσα της Αγγλίας!

Νο 7
– Μια ζυθοποιία στην Κένυα έχει «δανειστεί» το όνομά του για το προϊόν της: ονομάζεται «Senator Keg», όλοι ωστόσο την αποκαλούν «Obama». Επίσης, ένα σχολείο στη γενέτειρα του κενυάτη πατέρα του (κοντά στη λίμνη Βικτώρια) μετονομάστηκε σε «Senator Barack Obama Secondary School».
 Δέκα πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για τον «πλανητάρχη»
Νο 8 - Ο Ομπάμα παίζει πολύ καλό κρίκετ, το οποίο και έμαθε στο Trinidad και το Tobago. Όταν μάλιστα είναι σε περιοδείες, προτιμά να βλέπει το αθλητικό κανάλι ESPN από το ενημερωτικό CNN.

Νο 9
– Είναι μακρινός συγγενής του Dick Cheney, της Sarah Palin και του Brad Pitt.
Νο 10 – Οι ήρωές του είναι ο Martin Luther King Jr., ο Γκάντι, ο Πικάσο και ο John Coltrane.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση