GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαρκοζί: «Δεν πήρα ούτε ευρώ από τη Λιλιάν Μπετανκούρ»

Αρνήθηκε ότι η κληρονόμος της L’Oreal χρηματοδότησε την εκστρατεία του Η πλουσιότερη γυναίκα της Γαλλίας, κληρονόμο του κολοσσού κ...

Αρνήθηκε ότι η κληρονόμος της L’Oreal χρηματοδότησε την εκστρατεία του
Η πλουσιότερη γυναίκα της Γαλλίας, κληρονόμο του κολοσσού καλλυντικών L’ Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ
Παρίσι, Γαλλία 
Ο Νικολά Σαρκοζί αρνήθηκε ότι πήρε «έστω και ένα ευρώ» για την προεκλογική εκστρατεία του από την πλουσιότερη γυναίκα της Γαλλίας και κληρονόμο του κολοσσού καλλυντικών L’ Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ, σύμφωνα με αποσπάσματα της κατάθεσής του στους δικαστές που δημοσιεύθηκαν το Σάββατο στη γαλλική εφημερίδα «Sud-Ouest».
Ο Σαρκοζί, ο οποίος ηττήθηκε στις προεδρικές εκλογές του Μαϊου, κατέθετε την Πέμπτη επί 12 ώρες σε δικαστή για την υπόθεση πιθανής παράνομης χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας του 2007 από την 90χρονη σήμερα Λιλιάν Μπετανκούρ.
«Γνωρίζω την οικογένεια Μπετανκούρ από τότε που ήμουν 28 ετών. Σήμερα είμαι 57» είπε ο Σαρκοζί στους δικαστές. «Εχω κάνει πέντε προεκλογικές εκστρατείες» συνέχισε αναφερόμενος στο προάστιο Νεϊγί του Παρισιού, όπου είχε διατελέσει δήμαρχος και εξακολουθούν να ζουν η Μπετανκούρ και η κόρη της.
«Δεν μου έδωσαν ούτε ευρώ, δεν τους έδωσα ούτε εγώ και δεν τους ζήτησα ποτέ τίποτα. Δεν θα ξεκινούσα στα 52 μου ως Πρόεδρος της Γαλλίας» φέρεται ότι κατέθεσε.
Ο Νικολά Σαρκοζί έχει αποσυρθεί από την πολιτική, αλλά παραμένει πιθανός υποψήφιος των συντηρητικών για τις επόμενες προεδρικές εκλογές το 2017.
Οι υποψίες για την πιθανότητα παράνομης χρηματοδότησης προέκυψαν πριν από τρία χρόνια όταν μια γυναίκα που εργαζόταν ως λογίστρια της Μπετανκούρ δήλωσε ότι μια ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού έγινε για την προεδρική προεκλογική εκστρατεία του Σαρκοζί.
Η Μπετανκούρ κρίθηκε ότι πάσχει από άνοια το 2006 και το 2011 τέθηκε υπό την κηδεμονία της οικογένειάς της.
Ερωτηθείς για την πνευματική κατάσταση της Μπετανκούρ, ο Σαρκοζί, όπως γράφει η «Sud-Ouest», απάντησε: «Οταν τη βλέπω δεν διακρίνω κανένα σημάδι [άνοιας)]. Είναι καλοντυμένη, δεν κομπιάζει, δεν λέει ασυνάρτητα πράγματα».
Η οικογένεια Μπετανκούρ είχε ανέκαθεν στενούς δεσμούς με το κόμμα UMP στο οποίο ανήκει ο Σαρκοζί.
Μετά την κατάθεση ο συνήγορος του τέως προέδρου της Γαλλίας, δικηγόρος Τιερί Ερζόγκ, δήλωσε – χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες για την υπόθεση – ότι «για τον κ. Σαρκοζί αποφασίστηκε στην πρόοδο της ανάκρισης αυτής να ισχύει ειδικό καθεστώς» ανάμεσα στον ύποπτο και τον απλό μάρτυρα.
Οι Αρχές δεν άσκησαν δίωξη κατά του Σαρκοζί, δεν αποκλείεται όμως να συμβεί κάτι τέτοιο στο μέλλον καθώς, μετά την ήττα του στις εκλογές του Μαΐου, έχει απωλέσει την προεδρική ασυλία.
Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση