GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΦΩΤΟ: Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται για την διακοπή του ρεύματος

Μάθετε για τη διαδικασία διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ... Η κάρτα είναι από την ενημερωτι...


Μάθετε για τη διαδικασία διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ...
Η κάρτα είναι από την ενημερωτική εκπομπή του Mega...

3 σχόλια

  1. Η ΔΕΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ 13/1993 ΤΗΣ Ε.Ε.,Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
    ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΑΥΤΟΥ,ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ
    ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.
    ΛΟΙΠΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ,ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΥΠΕΡ ΕΡΤ,ΕΕΤΗΔΕ Κ.Τ.Λ. ΕΙΝΑΙ Κ Α Τ Α Χ Ρ Η Σ
    Τ Ι Κ Ε Σ.
    ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ,ΕΝΩ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ "ΧΑΡΑΤΣΙ", ΒΑΛΤΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ
    ΑΜΟΙΒΗ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙΣΤΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ
    100.000 ΕΥΡΩ .
    ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΝΤΑΙ ΤΕΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ
    ΤΗΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΦΟΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΛΩΝ ΤΟΥ
    ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ,ΘΕΤΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΖΩΗ
    ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ,Η Οδηγία 13/1993 ξεκαθαρίζει πως σε μια σύμβαση ανάμεσα στον καταναλωτή και την εταιρεία που παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα είναι καταχρηστική ρήτρα να παρεμβαίνει τρίτο μέρος επιβάλλοντας ρήτρα που δεν αποτέλεσε αντικείμενο ατομικής διαπραγμάτευσης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι εταιρείες ιδιωτικού δικαίου, όπως η ΔΕΗ και οι ιδιωτικοί πάροχοι ενέργειας, δεν μπορούν να εισπράξουν φόρους και να διακόψουν την παροχή ρεύματος, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας. Επίσης ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε στη Βουλή ότι με το χαράτσι παραβιάζονται δύο κοινοτικές Οδηγίες.

    Η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ, που δημιουργεί νομολογία, έχει ως αποτέλεσμα ότι η ΔΕΗ δεν θα κόβει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώσουν. Πρόκειται για την απόφαση 1934/1998 όπου τονίζεται ότι αστυνομική εξουσία δεν μπορούν να ασκούν οι εταιρείες ιδιωτικού δικαίου, καθώς αυτή ασκείται αποκλειστικά από το κράτος και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

    Η απόφαση 1934/1998 αφορούσε τις ιδιωτικές εταιρείες που ήλεγχαν την στάθμευση στον Δήμο Αθηναίων και επέβαλλαν πρόστιμα στους ιδιώτες αυτοκινητιστές. Η πλειοψηφία της ολομέλειας του ΣτΕ εκτίμησε ότι αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος η οποιαδήποτε ανάθεση άσκησης δημόσιας εξουσίας σε ΝΠΙΔ, όπως η ΔΕΗ και οι ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος, και ότι η είσπραξη φόρων και η επιβολή διοικητικών κυρώσεων λόγω άρνησης πληρωμής φόρων αποτελούν στοιχεία άσκησης δημόσιας εξουσίας.

    Συγκεκριμένα, στην παράγραφο 11 της απόφασης του ΣτΕ επισημαίνεται ότι "επειδή οι μνημονευόμενες διατάξεις του άρθ. 36 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα και του άρθρου 45 του νόμου 2218/1994, κατά το μέρος που προβλέπουν ευθέως ή επιτρέπουν την ανάθεση αστυνομικής φύσεως αρμοδιοτήτων (βεβαίωση της παράβασης, ακινητοποίηση οχημάτων, επιβολή προστίμων) σε ΝΠΙΔ, αντίκειται στις θεμελιώδεις διατάξεις του αρθ. 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, κατά την έννοια των οποίων αστυνομική εξουσία, ως η κατεξοχήν δημόσια εξουσία και έκφραση κυριαρχίας, ασκείται, διά αστυνομικής αρχής, μόνο από το κράτος (και ΝΠΔΔ που και αυτά είναι αποκεντρωμένες καθ’ ύλην κρατικές υπηρεσίες)".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση