GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί συνάντησε ξεχωριστά Κουβέλη- Βενιζέλο ο Σαμαράς;

Το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός συνάντησε χωριστά τους δύο κυβερνητικούς εταίρους έδειξε πως δεν θα ήταν απλώς μια ενημέρωση του Αντών...

Το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός συνάντησε χωριστά τους δύο κυβερνητικούς εταίρους έδειξε πως δεν θα ήταν απλώς μια ενημέρωση του Αντώνη Σαμαρά για την στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στο Eurogroup και την σύνοδο κορυφής, αλλά η επόμενη μέρα μετά την δόση.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός ήθελε να ακούσει περισσότερο τις προτάσεις του Ευ. Βενιζέλου αλλά και του Φώτη Κουβέλη για την καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης καθώς ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.
Ο Πρωθυπουργός αφού πρώτα τους ενημέρωσε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις ενόψει του Eurogroup αλλά και του ποσού που αναμένεται να εκταμιευτεί στις αρχές Δεκεμβρίου τόνισε «Όπως καταλαβαίνετε πρέπει τώρα να τρέξουμε πιο γρήγορα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις. Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία» φέρεται να είπε ο Αντώνης Σαμαράς τόσο στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όσο και στον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κάτι που βρήκε σύμφωνους και τους δύο και το τόνισαν και στις επίσημες δηλώσεις τους.
Αμέσως μετά η συζήτηση πέρασε στο κυρίως πιάτο που ήταν ο ανασχηματισμός.
Η άρνηση του Φώτη Κουβέλη να μπει στην κυβέρνηση σε θέση αντιπροέδρου «μπλόκαρε» ουσιαστικά και τον Ευ. Βενιζέλο ο οποίος το επιθυμούσε. Ωστόσο και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι έθεσαν θέμα καλύτερης λειτουργίας της κυβέρνησης.
Ο Αντώνης Σαμαράς δεν συμφώνησε αλλά ούτε και απέκλεισε το ενδεχόμενο να συσταθεί επιτροπή η οποία θα ενημερώνεται και θα παρακολουθεί την πορεία του κυβερνητικού έργου «όλα αυτά θα τα συζητήσουμε αναλυτικά μετά την σύνοδο κορυφής» φέρεται να είπε. «Ο Πρωθυπουργός συζητά ότι μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης» τόνιζαν αμέσως μετά συνεργάτες του Α. Σαμαρά.
Αρχικά ο Πρωθυπουργός θέλησε να πληροφορηθεί από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους τις προθέσεις τους για τον αριθμό των υπουργείων και τον αριθμό των στελεχών που επιθυμούν τα δύο κόμματα να μπουν στην κυβέρνηση, προκειμένου στην επόμενη συνάντηση να συζητήσουν τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.
Συνομιλητές του Αντώνη Σαμαρά σημείωναν στο Real.gr πως ο Πρωθυπουργός μαζί με την εκταμίευση της δόσης θέλει να γίνει και ο ανασχηματισμός ώστε να γίνει ένα νέο ξεκίνημα. «Η χώρα αλλάζει σελίδα και στόχος πλέον είναι η ανάπτυξη και η οριστική έξοδος της χώρας από την κρίση» τόνιζαν κυβερνητικά στελέχη.
Στο μαξίμου εκτιμούν πως τα δύσκολα έρχονται καθώς από την μία θα πρέπει όλα να λειτουργήσουν ρολόι και από την άλλη θα πρέπει να αντιμετωπίσουν άμεσα και τις κοινωνικές αντιδράσεις καθώς οι πολίτες δεν έχουν νιώσει ακόμα τα σκληρά μέτρα.
Γι' αυτό τον λόγο ο Πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να τρέξουν όσο πιο γρήγορα γίνεται τα μέτρα, εκείνα τα οποία θα ανακουφίσουν τους φορολογούμενους, όπως τα υποχρεωμένα νοικοκυριά αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση