GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αμοιβή από το στρατό της Νιγηρίας για τη σύλληψη ανταρτών

Ο στρατός της Νιγηρίας πρόσφερε 290 εκατομμύρια νάιρα (1,8 εκατομμύρια δολάρια) για πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν στη σύλληψη 19 μ...

Ο στρατός της Νιγηρίας πρόσφερε 290 εκατομμύρια νάιρα (1,8 εκατομμύρια δολάρια) για πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν στη σύλληψη 19 μελών της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, από τη δράση της οποίας έχασαν φέτος τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι.
Η Μπόκο Χαράμ επιδιώκει να επιβάλει αυστηρή σαρία (ισλαμικός νόμος) στη χώρα αυτή των 160 εκατομμυρίων κατοίκων, που απαρτίζεται από σχεδόν τον ίδιο αριθμό χριστιανών και μουσουλμάνων, με αποτέλεσμα η οργάνωση πλέον να αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια της αφρικανικής χώρας.
Η Μικτή Δύναμη Δράσης (JTF) του στρατού και της αστυνομίας στο βόρειο κρατίδιο Μπόρνο, όπου εδρεύει η οργάνωση και επικεντρώνει τη δράση της, πρόσφερε αμοιβή 50 εκατομμυρίων νάιρα για τον αυτόκλητο ηγέτη της Μπόκο Χαράμ, Αμπουμπακάρ Σεκάου.
Ακόμη πρόσφερε 25 εκατομμύρια νάιρα για τον καθένα από τους άνδρες που θεωρεί ότι είναι οι κυριότεροι διοικητές της: Χαμπίμπου Γιουσούκ, Καλίς Αλμπαρναγουάι, Μομόντου Μπάμα και Μοχάμεντ Ζανγκίνα και 10 εκατομμύρια νάιρα για 14 άλλα ανώτατα στελέχη της.
Ο πυρήνας της Μπόκο Χαράμ, του οποίου φέρεται ότι ηγείται ο Σεκάου, εξακολουθεί να επικεντρώνει τις επιθέσεις του στα βορειοανατολικά, αλλά η οργάνωση είναι διαιρεμένη σε διαφορετικές υπο-ομάδες που δραστηριοποιούνται σε όλο το βόρειο τμήμα του πολυπληθέστερου αυτού αφρικανικού κράτους.
Η οργάνωση έχει πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις στην πρωτεύουσα Αμπούζα περιλαμβανομένης μία επίθεσης αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο αρχηγείο των Ηνωμένων Εθνών τον περασμένο χρόνο από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 24 άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση