GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βήματα προόδου στη χρήση νανοσωλήνων άνθρακα

Το εξαιρετικά διαδεδομένο πυρίτιο στο χώρο των υπολογιστών και των τσιπ δεν αποκλείεται να αποτελέσει παρελθόν, καθώς θα αντικατασταθε...

Το εξαιρετικά διαδεδομένο πυρίτιο στο χώρο των υπολογιστών και των τσιπ δεν αποκλείεται να αποτελέσει παρελθόν, καθώς θα αντικατασταθεί από νανοσωλήνες άνθρακα. Πρόκειται για ιδιαίτερα μικρά «καλαμάκια» κατασκευασμένα από άνθρακα που θα χρησιμοποιούνται για την κατασκευή εξελιγμένων και υπεραποδοτικών τσιπ υπολογιστών.
Η χρήση τους στη θέση των παραδοσιακών τσιπ από άνθρακα, όλο και πλησιάζει, καθώς ομάδα ερευνητών της IBM, με επικεφαλής τον Τζέιμς Χάνον παρουσίασε μεθόδους κατασκευής τσιπ από το προηγμένο υλικό.
Η ομάδα κατόρθωσε να «ευθυγραμμίσει» ενσύρματες μικροσυσκευές από νανοσωλήνες, πετυχαίνοντας πυκνότητα ενός δισεκατομμυρίου ανά τετραγωνικό εκατοστό.
 Βήματα προόδου στη χρήση νανοσωλήνων άνθρακα
 Βήματα προόδου στη χρήση νανοσωλήνων άνθρακα
Η ανωτερότητα του νέου υλικού, ήταν γνωστή εδώ και καιρό στην επιστημονική κοινότητα, αλλά εξαιτίας των δυσκολιών στο χειρισμό τους δεν είχαν χρησιμοποιηθεί στην αγορά των τσιπ υπολογιστών.
Η δουλειά ωστόσο του Τζέιμς Χάνον θέτει τα βήματα για την ανάπτυξη τους και την αντικατάσταση του πυριτίου στην κατασκευή των τσιπ.
image603 Βήματα προόδου στη χρήση νανοσωλήνων άνθρακα
Θέλετε περισσότερες τεχνολογικές ειδήσεις; Επισκεφθείτε το TechIT.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση