GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Η οδική ασφάλεια είναι εμβληματική προτεραιότητα για την Περιφέρεια"...

Η οδική ασφάλεια είναι εμβληματική προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κρήτης η οποία μεριμνά για την εκτέλεση των αναγκαίων έργων αξ...


Η οδική ασφάλεια είναι εμβληματική προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κρήτης η οποία μεριμνά για την εκτέλεση των αναγκαίων έργων αξιοποιώντας κάθε κονδύλι και αναζητώντας διαρκώς πρόσθετα, ενώ παράλληλα στέκεται δίπλα σε κάθε φορέα, υπηρεσία και εθελοντική οργάνωση που συστρατεύονται στην επίτευξη του κοινού στόχου «Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο».
Μάλιστα για πρώτη φορά αυτοδιοικητικός φορέας συμμετέχει ενεργά με μια σειρά δράσεων και συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων στην Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων, όπως έχει οριστεί η τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου.
Στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Ασφαλής Κρήτη», η οποία εγκαινιάστηκε το Φεβρουάριο του 2012, η Περιφέρειας Κρήτης υλοποιεί τώρα στη δράση «Ένα αυτοκόλλητο, που ενώνει τις φωνές μας: ΟΧΙ άλλο αίμα στην άσφαλτο».
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Κυριακής 18 Νοεμβρίου όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συναντήθηκαν σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης για την τελική κατάρτιση του προγράμματος και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στάθηκε στην αναγκαιότητα της συμμετοχής όλων των φορέων και των πολιτών στον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων και ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συμμετέχουν ενεργά στην υλοποίηση αυτού του στόχου, που θ’ αλλάξει τα μακάβρια αριθμητικά δεδομένα του νησιού.
Παράλληλα απηύθυνε ανοικτό κάλεσμα για τη συμμετοχή όσων επιθυμούν στις σχετικές δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης, τονίζοντας ότι είναι ανοικτές και διαρκείς.
Στη συνάντηση με τους φορείς συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης.
Για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Ηράκλειο είναι το ακόλουθο:
10:00 Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Κ. Ειρηναίου.
10:30 έως 11:30 Προβολή εκπομπής «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη με θέμα τα τροχαία δυστυχήματα στην αίθουσα «Καστελάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.
11:30 και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας διανομή ενημερωτικού υλικού σε διάφορα σημεία της πόλης.
17:30 με 19:00 Άναμμα κεριών στην πλατεία Ελευθερίας με τη συμμετοχή της Μικτής Παιδικής Νεανικής Χορωδίας Π. Ε. Ηρακλείου.
Συνολικά θα ανάψουν 352 κεριά όσα και τα θύματα της ασφάλτου στην Κρήτη από την 1-1-2009.
Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα γίνουν και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης.
Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν:
1. Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης, Αστυνομικές Διευθύνσεις Ηρακλείου / Ρεθύμνου / Λασιθίου / Τμ. Χανίων, Διευθύνσεις Τροχαίας
2. Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης
3. Σώμα Ελλήνων Προσκόπων – Εφορεία περιοχής Κρήτης
4. Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών
5. Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης – Σωματεία Ηρακλείου / Χανίων / Ρεθύμνου / Λασιθίου
6. Σύλλογος Εθελοντών για την Πρόληψη Τροχαίων ατυχημάτων Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α.
7. Σύλλογος ΠΡΟ.Τ.Α. Χανίων
8. Σύλλογος Αρωγής & Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Περιφέρειας Κρήτης «Άγιος Χριστόφορος» – Πάρκο τροχαίων δυστυχημάτων Ν. Χανίων «Χρήστος Πολέντας»
9. Πρωτοβουλία Πολιτών Ρεθύμνου για την Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων και την προώθηση της Οδικής Ασφάλειας – «Τροχοπρόληψη»
10. Εθελοντές ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Ηρακλείου
11. Κίνηση ενεργών πολιτών “Minoistas”
12. Σύλλογοι Εργαζομένων Περιφέρειας Κρήτης
13. Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης & Ποδηλατών Κρήτης
14. Critical Mass
15. Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Ηρακλείου Πηγή: flashnews.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση