GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίαιες συγκρούσεις στη Δαμασκό

Βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα ανάμεσα στους αντάρτες και τις κυβερνητικές δυνάμεις στις νότιες συνοικίες της Δαμασκού, τις οποίε...

Βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα ανάμεσα στους αντάρτες και τις κυβερνητικές δυνάμεις στις νότιες συνοικίες της Δαμασκού, τις οποίες βομβαρδίζει το πυροβολικό του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-’Ασαντ, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στη διάρκεια των συγκρούσεων που διήρκεσαν όλη τη νύχτα και συνεχίζονταν σήμερα το πρωί, πολλές ρουκέτες έπεσαν στις νότιες συνοικίες Καντάμ και Τανταμούν της Δαμασκού, από τις οποίες οι αντάρτες προσπαθούν να φθάσουν στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Στο Χαλέπι, αιματηρές συγκρούσεις σημειώνονται ανάμεσα σε αντάρτες και στρατιώτες, ενώ το πυροβολικό συνέχισε τη νύχτα τους βομβαρδισμούς στις επαρχίες Ντεράα, Ιντλίμπ και Ντέιρ Εζόρ, οι οποίες δέχονται ήδη από χθες επιθέσεις με ρουκέτες και βλήματα όλμου από τις τακτικές δυνάμεις.
Χθες, περίπου 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σ΄ολόκληρη τη χώρα, ενώ πάνω από 40.000 είναι οι νεκροί τους τελευταίους 20 μήνες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Τις τελευταίες εβδομάδες οι αντάρτες έχουν κερδίσει έδαφος στη βόρεια χώρα και πλέον έχουν υπό τον έλεγχό τους μια μεγάλη περιοχή στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαλέπι κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, αλλά και ανατολικά, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση