GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση Σαμαρά-Κεφαλογιάννη στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο τουρισμός ως μοχλός ανάκαμψης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με την υπουργό Τουρισμού,...

Ο τουρισμός ως μοχλός ανάκαμψης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέα Ανδρεάδη, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Επί τάπητος τέθηκαν θέματα όπως η προσέλκυση νέων επενδύσεων, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η αύξηση του ΑΕΠ μέσω του τουρισμού, καθώς και η τόνωση των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών, μέσω της τουριστικής ανάπτυξης.
Συζητήθηκαν, επίσης και ζητήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο, για τα οποία συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και του ΣΕΤΕ.
Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η κ. Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει τον προπομπό της ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία. «Τα μηνύματα που μας έρχονται είναι θετικά. Η εξωστρεφής πολιτική μας, η θεσμική θωράκιση του υπουργείου και οι μεταρρυθμιστικές μας παρεμβάσεις πολύ σύντομα θα αρχίσουν να αποδίδουν μετρήσιμα αποτελέσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Τουρισμού.
Και συμπλήρωσε: «Σε αυτή την πορεία είναι προφανές ότι ο ιδιωτικός τομέας και ο ΣΕΤΕ μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν τα μέγιστα. Χρειαζόμαστε τον δυναμισμό τους, την πείρα τους, αλλά και τη διάθεσή τους για προσφορά, σε αυτές τις τόσο κρίσιμες για τον τόπο ημέρες».

1 σχόλιο

  1. Μεγαληηη επιτυχια ειδικα με εκεινο το Βιντεακη στην Αγγλια. Παντα τετοια και θα γεμισει τουριστες το Λονδινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση