GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπάρχει η πολιτική βούληση για την επίτευξη συμφωνίας σήμερα

Την πεποίθηση, ότι οι χώρες της ευρωζώνης διαθέτουν την πολιτική βούληση να καταλήξουν σήμερα σε συμφωνία, τόσο για την κάλυψη του χρημα...

Την πεποίθηση, ότι οι χώρες της ευρωζώνης διαθέτουν την πολιτική βούληση να καταλήξουν σήμερα σε συμφωνία, τόσο για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, όσο και για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, εξέφρασε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ, εισερχόμενη στο Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Η Μ. Φέκτερ τόνισε, ότι η Ελλάδα έκανε τεράστιες προσπάθειες και εκπλήρωσε τις προϋποθέσεις που της είχαν ζητηθεί.
Σε ό,τι αφορά στις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ, η Αυστριακή υπουργός επισήμανε ότι συνεχίζονται, προσθέτοντας, ότι τώρα θα πρέπει να αποσαφηνιστεί, μαζί με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, το διαπραγματευτικό πλαίσιο στο οποίο συμφώνησαν οι 17 υπουργοί Οικονομικών το περασμένο Σάββατο.
«Αν γίνει αυτό ελπίζω να καταλήξουμε σε συμφωνία», δήλωσε η Μ. Φέκτερ.
Ανέφερε επίσης ότι ο χρονικός ορίζοντας που εξετάζεται να δοθεί στην Ελλάδα για να «ξανασταθεί στα πόδια της» φτάνει ως το 2020 ή ως το 2022.
Σε σχόλιό της για το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του ελληνικού χρέους, η Μ. Φέκτερ δήλωσε, ότι “προς το παρόν δεν αποτελεί επιλογή” και πρόσθεσε πως εξετάζεται ένας συνδυασμός μέτρων, όπως η μείωση των επιτοκίων των δανείων και η αποποίηση μέρους των κερδών της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα.
Καταλήγοντας, η Μ. Φέκτερ δήλωσε, ότι το «κούρεμα» του διακρατικού χρέους της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτό από τις χώρες της ευρωζώνης, αλλά ούτε και από τους φορολογούμενούς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση