GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ουκρανία: Στον αέρα η νέα Βουλή

Τους δρόμους της ουκρανικής πρωτεύουσας, του Κιέβου, κατέκλυσαν σήμερα χιλιάδες πολίτες προκειμένου να καταγγείλουν το αποτέλεσμα των πρ...

Τους δρόμους της ουκρανικής πρωτεύουσας, του Κιέβου, κατέκλυσαν σήμερα χιλιάδες πολίτες προκειμένου να καταγγείλουν το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, το οποίο θεωρούν προϊόν νοθείας…
Υποστηρικτές της αντιπολίτευσης κρατώντας σημαίες της Ουκρανίας συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της εφορευτικής επιτροπής απέναντι σε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καταστολής των διαδηλώσεων.
Την ίδια ώρα και ενώ η αντιπολίτευση απειλεί να μην αναγνωρίσει τη Βουλή, πολιτική ένταση έχει πυροδοτήσει στη χώρα το γεγονός ότι παρά την παρέλευση μιας εβδομάδας και πλέον από τις εκλογές οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα τα τελικά επίσημα αποτελέσματα.
Αρκετοί πολιτικοί αναλυτές αναμένουν ότι το κυβερνών κόμμα του προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς να πάρει μια ισχνή πλειοψηφία στη Βουλή παρά την ισχυρή πρόκληση από το κόμμα της πρώην πρόεδρου Γιούλια Τιμοσένκο, που βρίσκεται στη φυλακή.
Η παράταξη της Τιμοσένκο σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι “το νέο κοινοβούλιο είναι άκυρο εκτός αν οι αρχές σταματήσουν τη νόθευση της εκλογικής διαδικασίας”.
Τη νέα Βουλή αμφισβητούν και άλλα κόμματα του αντιπολιτευτικού μπλοκ όπως το εθνικιστικό κόμμα Σβόμποντα και το κόμμα UDAR του μποξέρ Βιτάλι Κλίτσκο.
kafeneio-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση