GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ώρες πλέον πριν τις εκλογές, Ομπάμα και Ρόμνεϊ κυνηγούν και την τελευταία ψήφο

Με τον πρώην Πρόεδρο, Μπιλ Κλίντον, στο πλευρό του, ο νυν Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, «πατάει γκάζι» και «σπριντάρει» στον προεκλο...

Με τον πρώην Πρόεδρο, Μπιλ Κλίντον, στο πλευρό του, ο νυν Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, «πατάει γκάζι» και «σπριντάρει» στον προεκλογικό αγώνα δρόμου, λίγα μέτρα πριν το αυριανό «φίνις», με τον Μιτ Ρόμνεϊ να ακολουθεί κατά πόδας. Μάχη αμφίρροπη σε 11 Πολιτείες με ελαφρύ πλεονέκτημα Ομπάμα…
«Είμαι εδώ γιατί δεν είμαι έτοιμος να εγκαταλείψω τη μάχη… Ίσως δεν συμφωνείτε με όσα έχω κάνει… Ίσως αγανακτείτε με το ρυθμό της αλλαγής, κι εγώ αγανακτώ… Πολέμησα για την αλλαγή όμως, έχω τις ουλές που το αποδεικνύουν, έχω τα γκρίζα μαλλιά που το αποδεικνύουν… Έπειτα από όσα έχουμε περάσει δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε τώρα… Ελάτε να τελειώσουμε ό,τι ξεκινήσαμε!… Τέσσερα ακόμη χρόνια!».
Με αυτό τον προτρεπτικό τόνο απευθύνθηκε ο Πρόεδρος Ομπάμα στους 13.000 ανθρώπους που αψήφησαν το ψύχος το πρωί της Κυριακής στο Νιου Χάμσαϊρ για να παρακολουθήσουν το προεκλογικό σόου του διδύμου Ομπάμα-Κλίντον. Αυτή ήταν η τρίτη επίσκεψη του νυν Προέδρου στην Πολιτεία μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων.
Οι δύο πολιτικοί άντρες αγκαλιάστηκαν φιλικά υπό τις εκκωφαντικές επευφημίες του πλήθους. Ο Κλίντον προλόγισε, σαν support μπάντα που προλειαίνει το έδαφος και «ζεσταίνει» το πλήθος να για υποδεχτεί το «αστέρι» της βραδιάς, και ο Ομπάμα «ζωγράφισε» θέτοντας στην υπηρεσία της πειθούς την αδιαμφισβήτητη επικοινωνιακή του ικανότητα.
Πολλή δουλειά από την πλευρά Κλίντον: τα «έδωσε» όλα για την εκστρατεία, επισκεπτόμενος μέσα σε μία εβδομάδα τη Φλόριντα, το Κολοράντο, τη Μινεσότα, το Οχάιο, την Αϊόβα, τη Βιρτζίνια και τέλος το Νιου Χάμσαϊρ – την Πολιτεία που, για πολλούς αναλυτές, θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό, μαζί με εκείνη του Οχάιο, το εκλογικό αποτέλεσμα.
Μία μέρα πριν, ημέρα Σάββατο, είχε βρεθεί εκεί ο Ρεπουμπλικάνος Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος θα επιστρέψει αύριο μαζί με το μουσικό Κιθ Ροκ. Στόχος του να κερδίσει όσους περισσότερους ψήφους μπορεί από τους 1.3 εκατομμύρια κατοίκους της μικρής Πολιτείας που δίνει μόνο 4 εκλέκτορες, οι οποίοι όμως, σε αυτή την τόσο ρευστή αναμέτρηση, μπορούν κυριολεκτικά να κάνουν τη διαφορά.
Άλλωστε, ο Μιτ Ρομνεϊ δεν είναι άγνωστος στην περιοχή. Έχει υπάρξει κυβερνήτης της γειτονικής Μασαχουσέτης, ενώ διαθέτει και παραθεριστική κατοικία στις όχθες της κοντινής λίμνης Γουινιπεσόκι. Είναι λογικό, λοιπόν, να θέλει να «περάσει» μία εικόνα «γεννήματος-θρέμματος» της ευρύτερης περιοχής. Είναι αναγκασμένος, άλλωστε, να «ισοσκελίσει» το ελαφρύ προβάδισμα που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στον Ομπάμα, ο οποίος θα συγκεντρώσει πάνω του και σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς τις προεκλογικές εμφανίσεις του σε Οχάιο και Αϊόβα αναμένεται να τις «ανοίξουν» δύο σούπερ-σταρ: ο Μπρους Σπρίνγκστιν και ο Τζέι-Ζ.
Και όλα αυτά, υπό την απειλή μεγάλου επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας τα επόμενα 24ωρα στις βορειοανατολικές ακτές των ΗΠΑ, πράγμα που επιδεινώνει την ήδη βεβαρημένη κατάσταση της ευρύτερης περιοχής της Νέας Υόρκης και των κατοίκων της, 30.000 με 40.000 εκ των οποίων αντιμετωπίζουν την άμεση ανάγκη μετεγκατάστασης, λόγω έλλειψης ηλεκτροδότησης.
kafeneio-gr.blogspot.com

1 σχόλιο

  1. Σκανδαλίδη,μην υποχωρείς.
    Ποτέ δεν είναι αργά.
    Μην ψηφίσεις τα μέτρα.
    Σώσε την υστεροφημία σου.
    Να περάσεις και εσύ με το λαό,στην αντίπερα όχθη.
    Έλα να πυκνώσουμε όλοι μαζί τις γραμμές της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς.
    Γίνε και συ μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
    Στον αγώνα του λαού δεν περισσεύει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση