GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι «αριστεροχείτωνες» της ΔΗΜΑΡ, οι σκοταδιστές της ΝΔ και ο Πάγκαλος του ΣΥΡΙΖΑ...

Του Στάθη Διομήδη.   Για πρώτη φορά μετά την προδοτική κυβέρνηση Τσολάκογλου η χώρα κυβερνάται επί τρία χρόνια μόνο από ανθέλληνες. ...

Του Στάθη Διομήδη.
 
Για πρώτη φορά μετά την προδοτική κυβέρνηση Τσολάκογλου η χώρα κυβερνάται επί τρία χρόνια μόνο από ανθέλληνες.
Φοβισμένα ανθρωπάρια τρέχουν να υπερψηφίσουν την απόλυτη καταστροφή του Λαού αδιαφορώντας για την ανθρώπινη ζωή.
Είναι απορίας άξιον ότι οι έννοιες της πολιτικής εντιμότητας, της ευθιξίας και του καθήκοντος είναι ξένες στους κατάπτυστους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Με υψηλό αίσθημα σφαγέα ρίχνουν τη χώρα στο βάραθρο και το Λαό στα γερμανικά κάτεργα.
Ασεβείς, ανήθικοι και εν τέλει ΑΤΙΜΟΙ, χωρίς ίχνος τσίπας καταστρέφουν μια χώρα και ένα Λαό μόνο και μόνο για να είναι εντάξει με την εργολαβία που έχουν αναλάβει. Το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, ορυκτού πλούτου, στρατηγικών τομέων, πηγών ενέργειας και υδάτων είναι ο κυρίαρχος στόχος του. Με όχημα τον εργασιακό μεσαίωνα που προωθούν νομοθετικά, με την καταστροφή του κοινωνικού κράτους, τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία του Λαού απαιτούν από τους ιθαγενείς να γίνουν δούλοι στα αφεντικά τους.
Έχουν γίνει οι χειρότεροι γενίτσαροι οι «αριστεροχείτωνες» της ΔΗΜΑΡ, οι εκτελεστές συμβολαίων του ΠΑΣΟΚ και οι σκοταδιστές της ΝΔ. Προχωρούν σε Εθνοκάθαρση απαιτώντας οι αντιδρώντες να οδηγηθούν στα ξερονήσια της φτώχειας και της ανέχειας.
Εδώ που μας έφθασαν, είναι σίγουρο ότι εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Είναι σίγουρο ότι για καιρό μόνο «αίμα, δάκρυα και πόνο» θα βιώνουμε. Είναι υποχρέωση όμως όποιων πραγματικά αισθάνονται Έλληνες, πατριώτες, Δημοκράτες προοδευτικοί να δώσουν ελπίδα στο Λαό. Ελπίδα που θα δίνει λύση και όραμα . Ότι υπάρχει φως στο τούνελ. Γιατί μέχρι σήμερα μπορεί να μας λένε οι γερμανόδουλες κυβερνήσεις ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ αλλά δε μας λένε ότι είναι το τρένο που έρχεται κατά πάνω μας…
Είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε μια προοδευτική, Δημοκρατική, πατριωτική κυβέρνηση Εθνικής ανάγκης με σοσιαλιστικό προσανατολισμό ώστε να σηκώσει ψηλά τη σημαία της ανεξαρτησίας της χώρας και να ανατάξει το ηθικό των Ελλήνων με πολιτικές δικαιοσύνης, κοινωνικής συνοχής, εργασίας και κοινωνικού κράτους. Πολιτικές από το Λαό, για το λαό με το Λαό βασικό όχημα της αναγέννησης της χώρας.
Σήμερα η κυβέρνηση των δανειστών φέρνει προς ψήφιση το μνημόνιο 3, πιο επαχθέστερο ακόμη από τα προηγούμενα δύο. Είναι υποχρέωση όλων μας να αντισταθούμε μέχρι τέλους ενάντια στον κυβερνητικό φασισμό της φτωχοποίησης και της εξαθλίωσης του Λαού.
Όποιος αισθάνεται την ανάγκη να υπερασπιστεί την οικογένειά του και τούτη την πατρίδα είναι υποχρεωμένος να δηλώσει βροντερό ΠΑΡΩΝ σε αυτή τη μάχη. Έτσι κι αλλιώς ο αγώνας είναι εθνικοαπελευθερωτικός και πολυμέτωπος και το τίμημα βαρύ.
Σήμερα δεν έχουμε ραντεβού στους δρόμους και τις πλατείες.
Σήμερα έχουμε ραντεβού με την ΙΣΤΟΡΙΑ.
Υ.Γ. 1 Προς τον Πάγκαλο του ΣΥΡΙΖΑ: Εάν μετά από 40 χρόνια πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με την πολιτική δεν είσαι έτοιμος να κυβερνήσεις, μην αγχώνεσαι: άλλα τριακόσια σαράντα χρόνια να περάσουν δεν πρόκειται να είσαι έτοιμος γιατί δε θέλεις, γιατί διασπάσαι από την ευθύνη να αναλάβεις τις τύχες ενός λαού…
Υποθέτω ότι ο Σαμαράς θα σου έστειλε λουλούδια ως ένδειξη ευγνωμοσύνης που συσπείρωσες την κοινοβουλευτική του ομάδα. Εάν δεν το έκανε είναι πολύ αχάριστος.
Υ.Γ. 2 Στο μνημόνιο 3 υπάρχει πρόβλεψη ο κατώτατος μισθός να αποφασίζεται με υπουργική απόφαση. Δηλαδή θα βγάζει μια ανακοίνωση ο ΣΕΒ για μείωση του μισθού και ο υπάλληλός τους, ο υπουργός Οικονομικών θα την κάνει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου! Με τις υγείες μας...
Υ.Γ. 3 Πιο κάτω παραθέτω μερικά αποσπάσματα από την προγραμματική συμφωνία των τριών κυβερνητικών ετέρων. 22 Ιουνίου, μόλις τρεισήμισι μήνες πριν.
2. Η συλλογική αυτονομία και η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας επανέρχεται στο επίπεδο που προσδιορίζουν το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, σύμφωνα με το οποίο το ύψος του μισθού στον ιδιωτικό τομέα συμφωνείται μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. Αυτό περιλαμβάνει και την ρύθμιση του κατώτατου μισθού που προβλέπεται στη ρύθμιση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
3. Αποκατάσταση αδικιών (χαμηλοσυνταξιούχοι, πολυτεκνικά επιδόματα κλπ.) με άμεσα δημοσιονομικά ισοδύναμα.
4. Ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσων φορολογουμένων για φέτος, ώστε να μην ξεπερνούν το 25% του εισοδήματός τους (τα υπόλοιπα σε δύο ετήσιες δόσεις).
5. Επέκταση του επιδόματος ανεργίας για ένα ακόμα χρόνο (1+1) από κοινοτικούς πόρους.
6. Επέκταση του επιδόματος ανεργίας και σε μη μισθωτούς (αυτο-απασχολούμενους, επιτηδευματίες κλπ.) που έχασαν τις δουλειές τους, εφ’ όσον πληρούν εισοδηματικά κριτήρια (επίσης από κοινοτικούς πόρους).
7. Σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου ορίου στους ευρωπαϊκούς μέσους όρους στα πλαίσια του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος με κριτήρια κοινωνικής δικαιοσύνης, ιδιαίτερα για τους μισθωτούς (συμπεριλαμβανομένων και των συμβάσεων έργου που υποκρύπτουν συμβάσεις εργασίας) και τους συνταξιούχους.
8. Μείωση των εξής φορολογικών συντελεστών:
- ΦΠΑ για την εστίαση στην προηγούμενη κλίμακα.
- ΦΠΑ για αγροτικά εφόδια, σπόρους, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές, σε χαμηλά κλιμάκια.
9. Όχι απολύσεις στο δημόσιο.
10. Αντικατάσταση του Ειδικού Τέλους Ακινήτων και όλων των φόρων επί της Ακίνητης Περιουσίας με ενιαίο προοδευτικό φόρο.
11. Αγροτική Τράπεζα Επανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανσή της. Διαφύλαξη του χαρτοφυλακίου υποθηκών αγροτικής γης.
Γενική επιδίωξη, όχι άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, όχι άλλοι φόροι.

Β
6. άμεση προτεραιότητα έχουν και πρόσθετα μέτρα κοινωνικής προστασίας για πολίτες και νοικοκυριά
- Για όλους καθολική υγειονομική προστασία χωρίς προϋποθέσεις (ένσημα, χρόνος ασφάλισης)
- Για τους ανέργους, ιδιαίτερα τους νέους, αξιοποίηση ειδικών προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας (αυτεπιστασία Δήμων, προγράμματα κατάρτισης, θεσμοί κοινωνικής μέριμνας)
-Για τους δανειολήπτες εφαρμογή της ρύθμισης ότι: «η δόση δεν ξεπερνά το 30% του μηνιαίου εισοδήματος», με την εξαίρεση των υψηλών εισοδημάτων. Επέκταση της ρύθμισης σε ατομικές μικρές επιχειρήσεις.
-Για τα ΑΜΕΑ ενίσχυση επιδομάτων

4 σχόλια

  1. θα παραφράσω τον Άγγλο πολιτικo Ντισραέλι με ελεύθερη απόδοση στα ελληνικά “οι Πολιτικοί άνδρες ενδιαφέρονται για την επόμενη γενιά, οι…πολιτικάντηδες για τις επόμενες εκλογές!…”
    Φυσικά κάθε προσπάθεια αναγωγής του αποφθέγματος στην Ελληνική Βουλή, τους Έλληνες πολιτικούς και το ελληνικό πολιτικό σύστημα μακρυά από…εμένα για αποφυγή παρεξηγήσεων…
    Να το θυμηθούμε όμως εμείς οι Έλληνες ψηφοφόροι απόψε το βράδυ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ο σχολιαστής Πιπερόπουλος και ο κ. Διομήδης, σίγουρα έπαιρναν καλό βαθμό στην έκθεση. Ο άπλετος λυρισμός και τα όμορφα τσιτάτα πάντα πουλούσαν.

    Τι σχέση έχουν αυτά με την ψηφοφορία φαίνεται από τις προκαταλήψεις του τύπου: "η χώρα κυβερνιέται τα τελευταία 3 χρόνια από προδότες Τσολάκογλου"

    Αφενός γιατί ο Τσολάκογλου δεν ήταν προδότης (ψάξτε λίγο ιστορία) αφετέρου γιατί το πράττεις το σωστό για τη χώρα δεν είναι προδοσία.

    Απλά αυτό το σωστό κάθεται στο λαιμό των ανίκανων, των τεμπέληδων, των απροσάρμοστων, των προβληματικών, των των των των

    Και φυσικά είναι σάπιο το πολιτικό σύστημα και ειδικά ο Σαμαράς.

    Επιβίωνε και επιβιώνει όμως γιατί είναι σάπιοι οι πολίτες από κάτω. Κάτι σαν ... Πιπερόπουλος και Διομήδης ένα πράμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Αν η Ελλάδα έπεφτε στα χέρια σας, μαύρη μοίρα μας περίμενε όλους», είπε από το βήμα της Βουλής ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας για το νομοσχέδιο, Άδωνις Γεωργιάδης. Και διαμήνυσε προς την αντιπολίτευση ότι: «Σας απαντούμε ψηφίζουμε με ελεύθερη βούληση και συνείδηση έχουμε εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό μας».
    Αναφέρθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο και στην ονομαστική ψηφοφορία για το θέμα της αντισυνταγματικότητας των μέτρων, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι: «Ξοδέψαμε χρόνο για να δούμε πως θα μιλήσουν περισσότεροι συνάδελφοι. Αγωνιούσαμε για το πώς θα αξιοποιήσουμε και το τελευταίο λεπτό του χρόνου. Ξοδέψαμε τρεις ώρες και 45 λεπτά σε ανοησίες. Αυτό κάνουμε εδώ και 45 χρόνια. Δεν μπορούμε να παράξουμε πλούτο».
    Κάποια στιγμή ακούστηκε από την Ολομέλεια η φωνή της Ζωής Κωνσταντοπούλου που προσπαθούσε να διακόψει τον κ. Γεωργιάδη. Εκείνος τότε είπε: «Δεν μπορώ την κυρία Κωνσταντοπούλου να μιλάει. Δεν μπορώ να συγκεντρωθώ. Ειλικρινά δεν αντέχω τέτοιες διακοπές» και συνέχισε την ομιλία του.
    Απευθύνθηκε και στον Μανώλη Γλέζο κάνοντας αναφορά σε μία συνέντευξη που είχε δώσει εκείνος. «Διάβαζα μία συνέντευξη του Μανώλη Γλέζου που μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Όποιος δανείζεται χάνει την εθνική του κυριαρχία. Συμφωνώ 100% με τη δήλωσή σας. Σας παρακαλώ να ψηφήσετε τα μέτρα σήμερα. Αυτό που κάνει ο Συρ υποσχόμενος τα πάντα, που οδηγεί; Σε πρωτογενή ελλείμματα αγαπητοί κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ» και τόνισε την ανάγκη ψήφισης των μέτρων.
    Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο αποτέλεσμα των εκλογών στην Αμερική, λέγοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας Ομπάμα-Ρόμνεϊ παρά τη μισή διαφορά στο αποτέλεσμά τους. «Με το που έγινε γνωστό το αποτέλεσμα, ο Ρόμνει βγήκε να υποστηρίξει τον πρόεδρο και τον συνεχάρη. Έτσι δουλεύουν οι δημοκρατίες με τις πλειοψηφίες και είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει δύο φορές ο ελληνικός λαός έδωσε την πλειοψηφία».
    Στάθηκε όμως και στο γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή, μέσω του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου, Χρήστου Παππά, ζήτησε άμεσα εκλογές. «Ακούστε κύριε Παπαδημούλη, θα σας αρέσει» είπε και ανέφερε: «Από το 2007 μέχρι το 2012 έχουμε κάνει 4 εκλογές. Πόσο άλλο να μιλάει ο λαός; Ο λαός έχει μιλήσει».
    «Δεν είστε αθώοι του αίματος» είπε αναφερόμενος στα υπόλοιπα κόμματα που διαφωνούν στην ψήφιση των μέτρων. Και σημείωσε μεταξύ άλλων: «Πάρα πολλοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ πήραν το λόγο, τους είπαμε να μας προτείνουν πρόγραμμα για να κόψουμε τις περικοπές, μας έφεραν; Όχι. Αντιθέτως, παραμύθια και ψεύδη».
    Και είπε ότι μέσα στο πακέτο μέτρων υπάρχουν και νομοσχέδια τα οποία αποκρύπτει η αξιωματική αντιπολίτευση από τον ελληνικό λαό τεχνηέντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Αν η Ελλάδα έπεφτε στα χέρια σας, μαύρη μοίρα μας περίμενε όλους», είπε από το βήμα της Βουλής ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας για το νομοσχέδιο, Άδωνις Γεωργιάδης. Και διαμήνυσε προς την αντιπολίτευση ότι: «Σας απαντούμε ψηφίζουμε με ελεύθερη βούληση και συνείδηση έχουμε εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό μας».
    Αναφέρθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο και στην ονομαστική ψηφοφορία για το θέμα της αντισυνταγματικότητας των μέτρων, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι: «Ξοδέψαμε χρόνο για να δούμε πως θα μιλήσουν περισσότεροι συνάδελφοι. Αγωνιούσαμε για το πώς θα αξιοποιήσουμε και το τελευταίο λεπτό του χρόνου. Ξοδέψαμε τρεις ώρες και 45 λεπτά σε ανοησίες. Αυτό κάνουμε εδώ και 45 χρόνια. Δεν μπορούμε να παράξουμε πλούτο».
    Κάποια στιγμή ακούστηκε από την Ολομέλεια η φωνή της Ζωής Κωνσταντοπούλου που προσπαθούσε να διακόψει τον κ. Γεωργιάδη. Εκείνος τότε είπε: «Δεν μπορώ την κυρία Κωνσταντοπούλου να μιλάει. Δεν μπορώ να συγκεντρωθώ. Ειλικρινά δεν αντέχω τέτοιες διακοπές» και συνέχισε την ομιλία του.
    Απευθύνθηκε και στον Μανώλη Γλέζο κάνοντας αναφορά σε μία συνέντευξη που είχε δώσει εκείνος. «Διάβαζα μία συνέντευξη του Μανώλη Γλέζου που μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Όποιος δανείζεται χάνει την εθνική του κυριαρχία. Συμφωνώ 100% με τη δήλωσή σας. Σας παρακαλώ να ψηφήσετε τα μέτρα σήμερα. Αυτό που κάνει ο Συρ υποσχόμενος τα πάντα, που οδηγεί; Σε πρωτογενή ελλείμματα αγαπητοί κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ» και τόνισε την ανάγκη ψήφισης των μέτρων.
    Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο αποτέλεσμα των εκλογών στην Αμερική, λέγοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας Ομπάμα-Ρόμνεϊ παρά τη μισή διαφορά στο αποτέλεσμά τους. «Με το που έγινε γνωστό το αποτέλεσμα, ο Ρόμνει βγήκε να υποστηρίξει τον πρόεδρο και τον συνεχάρη. Έτσι δουλεύουν οι δημοκρατίες με τις πλειοψηφίες και είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει δύο φορές ο ελληνικός λαός έδωσε την πλειοψηφία».
    Στάθηκε όμως και στο γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή, μέσω του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου, Χρήστου Παππά, ζήτησε άμεσα εκλογές. «Ακούστε κύριε Παπαδημούλη, θα σας αρέσει» είπε και ανέφερε: «Από το 2007 μέχρι το 2012 έχουμε κάνει 4 εκλογές. Πόσο άλλο να μιλάει ο λαός; Ο λαός έχει μιλήσει».
    «Δεν είστε αθώοι του αίματος» είπε αναφερόμενος στα υπόλοιπα κόμματα που διαφωνούν στην ψήφιση των μέτρων. Και σημείωσε μεταξύ άλλων: «Πάρα πολλοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ πήραν το λόγο, τους είπαμε να μας προτείνουν πρόγραμμα για να κόψουμε τις περικοπές, μας έφεραν; Όχι. Αντιθέτως, παραμύθια και ψεύδη».
    Και είπε ότι μέσα στο πακέτο μέτρων υπάρχουν και νομοσχέδια τα οποία αποκρύπτει η αξιωματική αντιπολίτευση από τον ελληνικό λαό τεχνηέντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση