GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λίπσκι: Τα μέτρα λιτότητας οξύνουν το πρόβλημα της Ελλάδας

Η Ελλάδα πρέπει να προωθήσει βασικές διαρθρωτικές αλλαγές για να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική και εξωστρεφής, ώστε να μπορεί να ελπίζ...


Η Ελλάδα πρέπει να προωθήσει βασικές διαρθρωτικές αλλαγές για να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική και εξωστρεφής, ώστε να μπορεί να ελπίζει πως θα ανακάμψει η οικονομία της, δήλωσε ο πρώην πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Τζον Λίπσκι σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.
Τα μέτρα λιτότητας οξύνουν το οικονομικό πρόβλημα της χώρας και δεν θα αποτελέσουν την βάση για μία διαρκή οικονομική ανάκαμψή της, πρόσθεσε ο κ. Λίπσκι. « Είναι πολύ απογοητευτικό να βλέπεις πόσο λίγο έχει επικεντρωθεί η συζήτηση στα βασικά ζητήματα, τα πραγματικά σημαντικά θέματα για την Ελλάδα, που είναι η προοδευτική απώλεια της ανταγωνιστικότητάς της στην Ευρωζώνη. Αν αυτά δεν μπορούν να διορθωθούν, δεν θα υπάρξει με οποιονδήποτε τρόπο μία επιτυχής λύση για την ελληνική οικονομία», τόνισε ο πρώην αξιωματούχος του ΔΝΤ.
Αναφερόμενος στο μικρό μέγεθος των ελληνικών εξαγωγών, ο κ. Λίπσκι έκανε λόγο για την ύπαρξη προστατευόμενων συμφερόντων που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα.
«Όταν βλέπεις την πολύ μικρή σημασία που έχει το εξωτερικό εμπόριο στο ελληνικό ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν) και σκέπτεσαι το μικρό μέγεθος της χώρας, καταλαβαίνεις ότι τα ειδικά συμφέροντα πέτυχαν με κάποιο τρόπο να κρατήσουν την Ελλάδα έξω από την ενιαία αγορά.
Αυτό πρέπει να διορθωθεί και απαιτεί αποτελεσματική δράση, μεταξύ άλλων, κατά των ειδικών συμφερόντων, των προστατευμένων αγορών, των οιονεί μονοπωλίων και των μη αποδοτικών δημοσίων επιχειρήσεων», είπε ο κ. Λίπσκι και πρόσθεσε: «Αν οικονομίες, όπως η ελληνική, η πορτογαλική και τελικά η ισπανική και η ιταλική δεν μπορούν να καλύψουν το χαμένο έδαφος όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα στην Ευρωζώνη, είναι δύσκολο να δούμε πώς θα μπορέσουν να επιτύχουν στον οικονομικό και χρηματοπιστωτικό τομέα».
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

1 σχόλιο

  1. Επιτέλους, οι βουλευτές σηκώνουν το ανάστημά τους απέναντι στην ολιγαρχική κυβέρνηση ! Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ αποφασίζουν να ανεξαρτητοποιηθούν και να καταψηφίζουν τα εγκληματικά μέτρα ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ των Ελλήνων και των παιδιών τους ! Σύσσωμος ο ελληνικός λαός, κατά 80%, απορρίπτει τα νέα μέτρα της καταστροφής του !

    Στελέχη παραιτούνται, συνδικαλιστικές παρατάξεις στρέφονται κατά των οικείων κομμάτων με οργή, αναταραχή και οργή υπάρχει στις τάξεις των προδομένων Νεοδημοκρατών και Πασοκτζήδων. Η ΔΗΜΑΡ φαίνεται να εννοεί αυτά που λέει, αλλά δεν αρκεί να καταψηφίσει μόνο τα εργασιακά. Το πιο εγκληματικό είναι το φορολογικό και τα μέτρα του Υπουργείου Εργασίας !

    Στο χώρο των εκπαιδευτικών, νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές, θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας στα 3 κόμματα, τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, καταψηφίζοντας ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και τη παράταξη της ΔΗΜΑΡ.

    Ψηφίζουν Χριστιανική Εναλλακτική Κίνηση Εκπαιδευτικών ( ΚΥΣΔΕ και ΚΥΣΠΕ ) ή Ανεξάρτητα ψηφοδέλτια ή ότι άλλο, στελνοντας μήνυμα στη παραπαίουσα κυβέρνηση του κ. Σαμαρά,που επαθε αμνησία και ξέχασε όλες τις προεκλογικές του υποσχέσεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση