GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε δίκη ο Άκης για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες»

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας θα καθίσει ο υπόδικος πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος για ανακριβείς...


Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας θα καθίσει ο υπόδικος πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος για ανακριβείς δηλώσεις «πόθε έσχες» την τριετία 2006-09. Με βούλευμά του (1468/2012) ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση του πρώην υπουργού, με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί βούλευμα του συμβουλίου Εφετών που τον παρέπεμπε σε δίκη για ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.
Συγκεκριμένα, στον Άκη Τσοχατζόπουλο αποδίδεται ότι:
- Δήλωσε το 2006 οικογενειακές καταθέσεις μικρότερες περίπου κατά 20.000 ευρώ, ενώ παράλληλα δεν δήλωσε επενδυτικά προϊόντα (μετοχές και αξιόγραφα) αξίας μικρότερης των 27.000 ευρώ.
- Δεν περιέλαβε στην του 2007 καταθέσεις περίπου 13.000 ευρώ καθώς και επενδυτικά προϊόντα ύψους περίπου 20.000 ευρώ.
-Δήλωσε το 2008 μικρότερες οικογενειακές καταθέσεις περίπου κατά 20.000 ευρώ, ενώ τον επόμενο χρόνο, το 2009, δεν περιέλαβε στην δήλωση του «πόθεν έσχες» το ακίνητο της οδού Διονύσου του Αρεοπαγίτου που αγόρασε η σύζυγός του και προφυλακισμένη Βίκυ Σταμάτη.
Ο τρόπος απόκτησης, εξάλλου, του συγκεκριμένου ακινήτου έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εισαγγελική έρευνα που ακολούθησε σχετικά με τον τρόπο απόκτησης περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού, οι οποία κατέληξε στην απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και την προφυλάκισή του.
Υπενθυμίζεται ότι το νεοκλασικό επί της οδού Διονύσου του Αρεοπαγίτου, με εντολή του εφέτη Θ. Κανελλόπουλου έχει δεσμευτεί μετά την απολογία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας. Πάντως, ο Α. Τσοχατζόπουλος στην απολογία του είχε υποστηρίξει ότι δεν δήλωσε το ακίνητο στη δήλωση του 2010, καθώς αποκτήθηκε το 2009, και ότι έχει στείλει στη Βουλή συμπληρωματικά στοιχεία, τα οποία δικαιολογούν τα περιουσιακά στοιχεία που έχει στην κατοχή του.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση