GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Θα αποκεφάλιζα ευχαρίστως έναν» ή «Θα έφευγα από εδώ…»

 Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.  Επέλεξα αυτές τις δύο φράσεις που μνημονεύει το σημερινό άρθρο του Reuters/CNBC επειδή κρίνω ότι ...


 Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου. 

Επέλεξα αυτές τις δύο φράσεις που μνημονεύει το σημερινό άρθρο του Reuters/CNBC επειδή κρίνω ότι εκφράζουν την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ και το ΘΥΜΟ που αρχίζει να συσσωρεύεται επικίνδυνα στο μαλακό υπογάστριο της ελληνικής κοινωνίας και παράλληλα την διογκούμενη ΤΑΣΗ ΦΥΓΗΣ από την Πατρίδα μας…
Αυτό το σημειώνω γιατί δεν θέλω να παρεξηγηθώ αλλά επιθυμώ να παραμείνω συνεπής με τη δεοντολογία που αφορά τόσο στον πραγματικό τίτλο του δημοσιεύματος που μνημονεύω όσο και στην δική μου ακαδημαϊκή ιδιότητα.
Ο τίτλος του συγκεκριμένου άρθρου του Reuters που δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα του CNBC και συνιστώ να το διαβάσετε ολόκληρο στο link που παραθέτω στο τέλος της ανάρτησης είναι:
«Χιλιάδες Έλληνες ξεκινούν την 48ωρη απεργία τους» και μέσα από το περιεχόμενο σταχυολογώ επιλεκτικά μερικές αναφορές που δίνουν τα ιδιαίτερα νοήματα που μεταφέρει το άρθρο…
 Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες ότι εάν δεν ψηφισθούν τα νέα μέτρα και οι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις η χώρα θα «πτωχεύσει» αλλά οι πολίτες δεν φαίνεται να τα αποδέχονται διαπιστώνοντας ότι ουσιαστικά η «δόση των 31 δις ευρώ» θα πάει για να στηρίξει τις Τράπεζες…
 Οι δύο μεγάλες Συνομοσπονδίες που κήρυξαν την Τρίτη κατά σειρά σε διάστημα 2 μηνών γενική απεργία δεν πείθονται…
 Στον τίτλο που δίνω εγώ στην ανάρτησή μου επέλεξα τα λεγόμενα μιας 66χρονης συνταξιούχου που λέει, μεταξύ άλλων:
 «Δεν θα πείραζα ούτε μύγα αλλά ευχαρίστως θα αποκεφάλιζα έναν από αυτούς…»
 Και ο 55χρονος οικοδόμος που είναι άνεργος εδώ και 10 μήνες λέει:
 «Εάν ήμουνα 10 χρόνια νεότερος θα έφευγα από αυτόν τον τόπο…»
Δείτε το link http://www.cnbc.com/id/49702790)

3 σχόλια

  1. Ο κ. Κουβέλης έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα στον ελληνικό λαό και κυρίως στους ψηφοφόρους του που τον εμπιστεύτηκαν και πίστεψαν ότι μπορεί να περισώσει την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.

    Διότι – ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας – ψηφίζοντας «παρών», η ΔΗΜΑΡ και ΝΑΙ στον προϋπολογισμό είναι ουσιαστικά σαν να ψηφίζει «ναι» και στα μέτρα εξαθλίωσης.

    Έγινε άραγε κόκκινη γραμμή και το «όχι»;

    Ή μήπως άλλαξε κάποια από τις ενστάσεις της ΔΗΜΑΡ και δεν το μάθαμε;

    Κάποιος ίσως πιο κακεντρεχής θα σκεφτόταν ότι όλα όσα ακούγαμε τον τελευταίο καιρό περί… εμπλοκών στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΔΗΜΑΡ και ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ήταν απλά… λόγια του αέρα, για να σωθούν πολιτικά προφίλ και να γεμίσουν χρόνο τηλεοπτικά δελτία και εφημερίδες…

    Όπως και να έχει, ο «δήθεν Αριστερός» κ. Κουβέλης και το «δήθεν αριστερό» κόμμα του είναι υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό.

    Διότι είναι αυτός που κορόιδεψε τους ψηφοφόρους του και αυτός που τώρα φροντίζει να περάσουν τα σκληρότερα μέτρα που έχει δει ποτέ ο τόπος.

    Όταν, κ. Κουβέλη, οδηγείς ολόκληρα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας (κυριολεκτικά, πλέον) στο θάνατο, δεν έχει σημασία αν το κάνεις λέγοντας «παρών» ή λέγοντας «ναι».

    Σημασία έχει ότι εσύ είσαι υπεύθυνος…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΑΜΑΡΑΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.
    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΣΙΩΠΗΛΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση