GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Στεκόμαστε δίπλα στους Παλαιστίνιους»

Να σταθεί στο πλευρό των Παλαιστινίων μέχρι να τερματιστεί η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα κάλεσε το λαό του ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμε...

Να σταθεί στο πλευρό των Παλαιστινίων μέχρι να τερματιστεί η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα κάλεσε το λαό του ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, χαρακτηρίζοντας τις επιθέσεις «απαράδεκτες», οι οποίες θα οδηγήσουν στην αστάθεια στην περιοχή.
«Είμαστε σε επαφή με τον λαό της Γάζα, με τους Παλαιστίνιους και στεκόμαστε δίπλα τους μέχρι να σταματήσουμε την επίθεση. Δεν αποδεχόμαστε σε καμιά περίπτωση τη συνέχιση της επίθεσης αυτής εναντίον της Λωρίδας της Γάζας. Οι Ισραηλινοί οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι η επίθεση αυτή είναι απαράδεκτη και θα οδηγήσει μόνο σε αστάθεια στην περιοχή, ενώ θα έχει σημαντικά αρνητικές επιπτώσεις στην ασφάλεια της περιοχής» είπε ο Μόρσι.
Η Αίγυπτος κάλεσε παράλληλα τις ΗΠΑ να παρέμβουν “μεσα στο Ισραήλ για να σταματήσει τις επιδρομές του εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών σήμερα.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία του με την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, ο αιγύπτιος ομόλογός της Μοχάμεντ Κάμελ Αμρ ζήτησε από τις ΗΠΑ να παρέμβουν άμεσα για να τερματιστεί η ισραηλινή επίθεση κατά του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα.
Ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι αποφάσισε χθες να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της Αιγύπτου στο Ισραήλ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που μέχρι τώρα έχουν προκαλέσει το θάνατο 13 Παλαιστινίων και τριών Ισραηλινών, ενώ ο ισραηλινός πρεσβευτής στο Κάιρο κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει εξηγήσεις.
Η Αίγυπτος είναι η πρώτη αραβική χώρα που υπέγραψε μια ειρηνευτική συνθήκη με το Ισραήλ το 1979. Συνήθως αναλαμβάνει μεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στο Ισραήλ και το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς κάθε φορά που σημειώνεται έκρηξη βίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση