GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενημέρωση για τα προβλήματα υγείας στο Λασίθι...

Στο πλαίσιο της κοινωνικής κινητοποίησης για τα θέματα του Νοσοκομείου και της Υγείας και στην προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα ευρύ...


Στο πλαίσιο της κοινωνικής κινητοποίησης για τα θέματα του Νοσοκομείου και της Υγείας και στην προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα ευρύ δίκτυο στήριξης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23/11/12 συνάντηση στο Δημαρχείο Αγίου Νικολάου ανάμεσα στον Βουλευτή Λασιθίου κ. Κωστή Δερμιτζάκη, το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κουνενάκη και της συντονιστικής επιτροπής Υγείας.
Ο κ. Κουνενάκης παρέδωσε στον κ. Δερμιτζάκη το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου και των φορέων προκειμένου να ενημερωθεί σε ότι αφορά το επίπεδο των παροχών υγείας το οποίο έχει υποστεί μεγάλη υποβάθμιση σε όλο το νομό.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα της αντιμετώπισης του σοβαρού προβλήματος σχετικά με τη λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου όπου απαιτείται άμεση επίλυση του ζητήματος, της κάλυψης των κενών που υπάρχουν στη Σητεία, στην Ιεράπετρα και στο Οροπέδιο Λασιθίου στο πλαίσιο της γενικότερης αναβάθμισης του επιπέδου υγείας στο Νομό κ.α.
Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Αντώνης Γερμανάκης, ανέφερε ότι οι αλλαγές των οργανισμών στερούνται λογικής και υπονομεύουν τη λειτουργία των μονάδων. Οι όποιες αλλαγές πρέπει να ιεραρχηθούν με βάση τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού.
Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου κ. Δαμιανός Χαλκιαδάκης, τοποθετήθηκε εκ μέρους όλων των εργαζομένων στα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να ξεπεράσουμε τους τοπικισμούς και να παλέψουμε όλοι μαζί τόσο για τα προβλήματα της υγείας όσο και για τη διοικητική αυτοτέλεια όλων των υγειονομικών μονάδων της περιοχής καθώς και για την δωρεάν παροχή υγείας που θα έπρεπε να είναι αυτονόητη.
Ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε ότι το επίπεδο των παροχών υγείας πρέπει να διαφυλαχτεί με κάθε τρόπο ενώ θα πρέπει να προστατεύσουμε και να διεκδικήσουμε το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της υγείας για όλους τους πολίτες καθώς οι κοινωνίες μας βρίσκονται σε δυσχερή θέση ένεκα της κρίσης. Υπογράμμισε επίσης ότι είναι ανάγκη να διαμορφωθεί ένα συλλογικό πλαίσιο διεκδίκησης για όλο το νομό. Ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε πως θα είναι δίπλα στους αγώνες για τη διαφύλαξη της υγείας και θα βοηθήσει με όλα τα μέσα που έχει για την επίλυση των προβλημάτων αυτών.
Πηγή: flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση