GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για ήττα του Ισραήλ μίλησε ο εξόριστος ηγέτης της Χαμάς

Αποτυχημένη «περιπέτεια» του Ισραήλ χαρακτήρισε ο εξόριστος ηγέτης της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ τις επιθέσεις κατά της Γάζας, προσθέτοντας ότ...

Αποτυχημένη «περιπέτεια» του Ισραήλ χαρακτήρισε ο εξόριστος ηγέτης της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ τις επιθέσεις κατά της Γάζας, προσθέτοντας ότι εν τέλει αποδέχθηκε τους παλαιστινιακούς όρους, συνομολογώντας στην εκεχειρία.
«Απέτυχε, ευλογημένος να είναι ο Θεός» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Κάιρο ο Μεσάαλ, έπειτα από την ανακοίνωση της εκεχειρίας, προσθέτοντας πως το Ισραήλ «απέτυχε στην περιπέτειά του».
«Είναι μία τακτική ήττα, ένα ακόμη βήμα στο δρόμο και για άλλες ήττες», θριαμβολόγησε ο ίδιος.
«Ήταν μία ποταπή, δόλια επίθεση κατά του λαού μας στη Γάζα, που έχρηζε απάντησης και αυτοάμυνας», υπογράμμισε ο Μεσάαλ , ευχαριστώντας παράλληλα και την Αίγυπτο για τη διαμεσολάβησή της για την επίτευξη της εκεχειρίας, που κατ’ αυτόν σέβεται τα παλαιστινιακά αιτήματα.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως εάν το Ισραήλ σεβασθεί την εκεχειρία το ίδιο θα πράξουν και οι Παλαιστίνιοι, και προειδοποίησε για άμεση απάντηση εάν το εβραϊκό κράτος δεν τηρήσει τα υπεσχημένα.
Ο ηγέτης της Χαμάς υποστήριξε πως τα μισά από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ είχαν κατασκευασθεί στη Γάζα, ενώ τα υπόλοιπα χορηγήθηκαν στους Παλαιστινίους από το Ιράν.
Στο σημείο αυτό, ο Μεσάαλ άδραξε την ευκαιρία να ευχαριστήσει την Τεχεράνη για τον εξοπλισμό και τη χρηματοδότηση της Γάζας, παρά τις διαφορές τους σχετικά με το θέμα της Συρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση