GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η κυβέρνηση θριαμβολογεί πάνω στα ερείπια»

Περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης στην κοινωνία και του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού, προβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη συμφω...

Περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης στην κοινωνία και του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού, προβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup, σχολιάζοντας τα νέα δεδομένα που θα δημιουργηθούν με την εφαρμογή των αποφάσεων.
Κύκλοι του κόμματος αναφέρουν ότι οι κυβερνώντες, «αντί να απολογούνται για την εκ νέου απόδειξη της αποτυχίας της πολιτικής τους, θριαμβολογούν πάνω στα ερείπια που δημιουργεί η πολιτική αυτή», ενώ επισημαίνουν ότι «είναι προφανές ότι έχουν χάσει κάθε επαφή με τις πραγματικότητες της καθημαγμένης ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας».
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «κανείς δεν φαίνεται να αισθάνεται υποχρεωμένος να απολογηθεί για την αποτυχία αυτή και αντ’ αυτού, με περισσή θρασύτητα, όσοι στήριξαν πολιτικά εκείνο το πρόγραμμα ασκούν σήμερα κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ που είχε προειδοποιήσει έγκαιρα την ελληνική κοινωνία για την σίγουρη αποτυχία του και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε».
Συμπεραίνει δε, ότι προϋπόθεση όσων αποφασίστηκαν στο Eurogroup είναι η συνέχιση της λιτότητας, που είναι αποδεδειγμένα καταστροφική τόσο για την Ελλάδα όσο και για την υπόλοιπη Ευρωζώνη.
Υπό το πρίσμα αυτό, πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «παρακολούθησε με ένοχη σιωπή τη διαπραγμάτευση μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανικής Κυβέρνησης για τον τρόπο διευθέτησης της αποτυχίας και του δεύτερου μνημονίου. Διαπραγμάτευση, όμως, που είχε στόχο, παρά την αποτυχία της, να συνεχιστεί ακριβώς η ίδια πολιτική λιτότητας και ύφεσης».
Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας επιδεινώνεται, διότι συνεχίζεται η ύφεση και τα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι ασπιρίνες, προσθέτοντας ότι η δέσμευση υπέρ του χρέους επιπλέον δημόσιων πόρων θα βαθύνουν την ύφεση, διατηρώντας την καταστροφή και επιδεινώνοντας εκ νέου την εξυπηρεσιμότητα του χρέους.
Κατηγορούν, επίσης, την κυβέρνηση ότι «αποτελεί άγρια μορφή λαϊκισμού ο ισχυρισμός της συγκυβέρνησης ότι είναι δυνατόν αν δώσει λύση στα κατεπείγοντα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα η επιθετικότερη εφαρμογή της πολιτικής που τα δημιούργησε».
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στη ΔΗΜΑΡ, για την οποία επισημαίνεται «η θλιβερή στάση της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ που επιχαίρει για τη συνέχιση μιας πολιτικής, που αποδεδειγμένα πλέον καταστρέφει την Ελλάδα και αποσταθεροποιεί παραπέρα την Ευρωζώνη».
Το συνολικό συμπέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «η συγκυβέρνηση και τα κόμματα που την απαρτίζουν, πολύ γρήγορα θα ακολουθήσουν την τύχη των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων: κατάρρευση και απαξίωση», καταλήγοντας με τη θέση ότι «όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο το καλύτερο για την ελληνική κοινωνία και οικονομία».

1 σχόλιο

  1. Quiz προς Alexis & ΒαρουφάκηSOROS: Πόσες βαθμίδες υποβάθμισε η Fitch την Αργεντινή;

    Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Αργεντινής, κατά πέντε βαθμίδες,
    από «Β» σε «CC» με αρνητικές προοπτικές, αναφέροντας ότι είναι «πιθανή» μια νέα χρεοκοπία για τη χώρα...

    Την περασμένη εβδομάδα, δικαστήριο της Νέας Υόρκης έκρινε ότι η Αργεντινή θα πρέπει να καταβάλει 1,3 δισ. δολάρια σε hedge funds και άλλες επενδυτικές εταιρείες, οι οποίες μετά τη χρεοκοπία του 2001 είχαν αρνηθεί να δεχθούν κούρεμα των ομολόγων.

    Η κυβέρνηση της Αργεντινής χαρακτήρισε άδικη την απόφαση αυτή και ανακοίνωσε την Τρίτη ότι κατέθεσε έφεση. Σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Χερνάν Λορενζίνο, χαρακτήρισε «αρπακτικά» και «τοκογλύφους» όσους ζητούν να αποζημιωθούν για το 100% των τίτλων συν τόκους, τονίζοντας ότι η πληρωμή τους δεν είναι μόνο άδικη, αλλά και παράνομη, τη στιγμή που οι περισσότεροι πιστωτές αποδέχθηκαν να απολέσουν το 75% της αξίας των τίτλων.
    http://planet-greece.blogspot.com


    Ας θυμηθούμε άλλη μια π@π@ρι@
    του μεγάλου οικονομολόγου alexis..
    VIDEO Real gr - TSIPRAS ARGENTINI

    Fitch: Υποβάθμισε την Αργεντινή, πέντε βαθμίδες, στα "σύνορα" της χρεοκοπίας!

    Σχόλιο ..ΟΜΩΣ από "πατριώτη" του κώλου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση