GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Την άνοιξη θα έχουμε και άνοιξη στις πολιτικές εξελίξεις»

«Η εκτίμησή μου είναι ότι η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να αντέξει πολύ. Νομίζω ότι θα πάμε σε έναν χειμώνα ο οποίος θα είναι ο σκληρότερο...

«Η εκτίμησή μου είναι ότι η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να αντέξει πολύ. Νομίζω ότι θα πάμε σε έναν χειμώνα ο οποίος θα είναι ο σκληρότερος χειμώνας που έχει συναντήσει η χώρα από την μεταπολίτευση και μετά, αλλά τ δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «6 μέρες», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει, πάντως, να ξεκαθαρίσει ότι:
«Κανείς δεν περιμένει ότι ο Τσίπρας έχει το μαγικό ραβδί και, με το που θα έρθει, θα τα κάνει όλα διαφορετικά.
Περιμένει, όμως, πρώτον να σταματήσει η καταστροφή, να δει μια κυβέρνηση που θα υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα στην Ευρώπη -με ρίσκο, αλλά να τα υπερασπιστεί. Περιμένει δικαιοσύνη. Αν υπήρχε στοιχειώδης αίσθηση δικαιοσύνης και προοπτικής σε αυτό τον τόπο, θα μπορούσε και να περιμένει και να βάλει πλάτη στις μεγάλες αλλαγές».
Σε ερώτηση για τις πιθανές συνεργασίες μιας κυβέρνησης υπό τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει ότι θα επιδιώξει συνεργασίες με όλες τις υγιείς πατριωτικές και δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, ακόμα και αν υπάρχουν διαφωνίες.
Για το αν αυτές οι δυνάμεις περιλαμβάνουν και στελέχη που υπήρξαν υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, σπεύδει να υπογραμμίσει:
«Οι πολίτες εξετάζουν με πολύ μεγάλη αυστηρότητα, και ορθά, όσους προσπαθούν να πηδήξουν από το καράβι όταν βουλιάζει για να βρεθούν σε στέρεο έδαφος.
Είναι ωστόσο προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν μπορεί να εκφράσει όλο το πολιτικό φάσμα που είναι σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση. Εμείς έχουμε μια συγκεκριμένη κοσμοθεωρία, μια συγκεκριμένη οπτική και αντίληψη για την οικονομία».
Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τις επαφές του με ξένους διπλωμάτες και πρεσβευτές χωρών της ΕΕ. ο κ. Τσίπρας δηλώνει ότι είναι ανοικτός να συναντηθεί με οποιονδήποτε απευθύνει τέτοιο αίτημα: «Είναι προφανές ότι, αν ζητήσει ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών να με συναντήσει, θα τον υποδεχτώ και μάλιστα θα προσφέρω και αμερικάνικο καφέ.»
Σημειώνει μάλιστα με νόημα ότι αυτές οι επαφές είναι χρήσιμες γιατί ξεκαθαρίζονται οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε πείσμα όσων επιχειρούν να τις διαστρεβλώσουν.

1 σχόλιο

  1. ΣΩΣΤΟΣ, ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΨΩΦΙΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΩΛΟΓΕΡΟΝΤΙΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΕΥΡΩ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΑΛΛΑ ΘΥΜΙΣΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΑΣ ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ. ΕΙΠΑΜΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΑΧΩΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗ "ΣΕΝΤΡΑ" ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΑΙΟΥΝ. ΕΙΔΟΜΕΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση