GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη «φάκα» του ΣΔΟΕ επιχειρήσεις και αγρότες με εικονικά τιμολόγια

Παρά τις τόσες εξαγγελίες για πάταξη της φοροδιαφυγής, αυτή φαίνεται πως καλά κρατεί, όπως αποδεικνύεται και από τα νέα «λαβράκια»...


Παρά τις τόσες εξαγγελίες για πάταξη της φοροδιαφυγής, αυτή φαίνεται πως καλά κρατεί, όπως αποδεικνύεται και από τα νέα «λαβράκια» που εντόπισε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) στη διάρκεια τυπικών ελέγχων σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.
Αναλυτικά, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, εντοπίστηκαν τέσσερις αγρότες στην περιοχή της Θήβας, οι οποίοι είχαν λάβει εικονικά τιμολόγια ύψους 5.467.000 ευρώ.
Επίσης, εντοπίστηκαν 17 επιχειρήσεις που εξέδιδαν εικονικά τιμολόγια, συνολικού ύψους 65.000.000 ευρώ. Μεταξύ αυτών των επιχειρήσεων είναι διαφημιστικές εταιρείες, επιχείρηση εμπορίας ζωοτροφών, βιομηχανία ενδυμάτων, επιχείρηση εμπορίας ηλεκτρικών ειδών, επιχείρηση καθαρισμού κτιρίων, φροντιστήρια ξένων γλωσσών, εργαστήριο ελευθέρων σπουδών και μία κατασκευαστική επιχείρηση, σύμφωνα με το newsbomb.gr
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, εντοπίστηκαν ακόμη 19 επιχειρήσεις, στις οποίες καταλογίστηκαν παραβάσεις γιατί είχαν καταχωρήσει στα βιβλία τους εικονικά τιμολόγια συνολικού ύψους 21.600.000 ευρώ. Συγκεκριμένα οι παραβάσεις αφορούν επιχείρηση οδικών μεταφορών, βιομηχανία ενδυμάτων, εργολάβο οικοδομών, επιχείρηση catering, επιχείρηση διακοσμήσεων και πρατήριο καυσίμων.
Επιπλέον, σε 6 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες εντοπίστηκαν παραβάσεις, γιατί δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν ποσά 5.500.000 ευρώ που όμως είχαν εισπράξει. Πρόκειται συγκεκριμένα, για έναν πλαστικό χειρούργο, έναν οδοντίατρο, ένα videoclub και τρεις επιχειρήσεις εμπορίας.
Μία γνωστή επιχείρηση κατασκευής κτιρίων και αγοραπωλησιών ακινήτων κατηγορείται για ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων συνολικού ύψους 12.000.000 ευρώ.
Από την έρευνα του ΣΔΟΕ διαπιστώθηκε πως ένα άτομο που δήλωνε ανεπάγγελτος, ασχολείται με εισαγωγές και παραγγελίες αυτοκινήτων, χωρίς να εκδίδει φορολογικά στοιχεία ύψους 5.500.000 ευρώ. Μάλιστα ο ίδιος είχε περιουσία 6.000.000 ευρώ.
Τέλος, από τον έλεγχο εντοπίστηκε και ένας δημόσιος υπάλληλος, κάτοικος Βούλας, ο οποίος διέθετε καταθέσεις 2.679.000 ευρώ, τις οποίες ωστόσο δεν μπορεί να δικαιολογήσει από πουθενά.

1 σχόλιο

  1. ΠΟΛΛΟΙ ( ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ) ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ 50-100 ΕΥΡΏ ( ΤΟ ΔΙΗΜΗΕΡΟ ). ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΜΩΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ;

    ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ, ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΤΑ 50 ΕΥΡΩ ΑΥΡΙΟ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ, ΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ, ΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΩΝ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΩΝ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ, ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ, ΜΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ Ή ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ !

    ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΜΑΚΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 300 ΕΥΡΩ. ΚΟΙΝΩΣ, ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΕΣΥ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ ( ΓΙΑ ΩΡΑ ΑΝΑΓΚΗΣ ) ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΣ ( Ή ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Ή ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ- ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ 24 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΠΌ ΤΗ ΔΟΣΗ !!!! ) ΣΟΥ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΣΟΥ, ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ. ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ !

    ΜΗΝ ΑΠΕΡΓΗΣΕΙΣ! ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ, ΟΜΩΣ, ΓΙΑ ΟΣΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2016. ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΗΡΗΣ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟ 2017 ; ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΑ ;

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ; ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ, ΛΟΙΠΟΝ, ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση