GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο ανατροπής του Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ

Βέλη από παντού δέχεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η αμφισβήτηση στο πρόσωπό του παραπέμπει σε οργανωμένο σχέ...

Βέλη από παντού δέχεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η αμφισβήτηση στο πρόσωπό του παραπέμπει σε οργανωμένο σχέδιο ανατροπής του. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε «σάκο του μποξ» και δέχεται χτυπήματα ακόμη και από στελέχη που ως χθες τον στήριζαν ενεργά.
Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ…
, σύμφωνα με πληροφορίες , διαπιστώνει ότι μια μερίδα βουλευτών κινείται υπονομευτικά. Το υπονόησε ανοιχτά και χθες στο βράδυ μιλώντας στην θυελλώδη έκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας όταν «φωτογράφισε» τον Κώστα Σκανδαλίδη ότι τον υπονομεύει με την ομάδα του.
Ο Κώστας Σκανδαλίδης έλαβε το λόγο και αφού διέψευσε ότι ηγείται κάποιας εσωκομματικής ομάδας, λέγοντας πως «πως υπάρχει ατμόσφαιρα διαρροών ότι ηγούμαι ομάδας πέντε ατόμων, εγώ δεν έκανα ποτέ ομάδα και δεν είπα σε κανένα τι να κάνει» είπε σε έντονο ύφος:
«Αν θεωρείτε ότι είμαι υπονομευτής μπορώ να αποχωρήσω τώρα» και πρόσθεσε ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα καταψηφίσει το Μνημόνιο.
Ομάδα Σκανδαλίδη
Ολα πάντως συνηγορούν, σύμφωνα με την Ιπποκράτους, ότι ο Κώστας Σκανδαλίδης παίζει αποφασιστικό ρόλο στην παρούσα συγκυρία, ότι διατηρεί ομάδα «ανταρτών» και δεν αποκλείεται να θέσει θέμα ηγεσίας και εκλογής νέου προέδρου αμέσως μετά την ψηφοφορία του «Μνημονίου 3».
Η αλλαγή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ γίνεται σε Συνέδριο αλλά επειδή αυτό αργεί, καθώς έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη άνοιξη, δεν αποκλείεται οι «αντάρτες» να θέσουν θέμα ηγεσίας και εκλογής νέου προέδρου από την κοινοβουλευτική ομάδα, λένε οι ίδιες πηγές.
Δίπλα στον Κώστα Σκανδαλίδη βρίσκονται οι βουλευτές Γιάννης Κουτσούκος και Μιχάλης Κασσής, που εκτελούν πιστά ό,τι αποφασιστεί. Ο κ. Κουτσούκος -ας σημειωθεί ότι καταψήφισε και το Μνημόνιο 2, διεγράφη, αλλά ο κ. Βενιζέλος τον επανένταξε στις λίστες- έχει ήδη διαμηνύσει ότι προτίθεται να καταψηφίσει το Μνημόνιο 3 και θα διαμορφώσει τη θέση του ανάλογα με τη στάση του Κώστα Σκανδαλίδη. Οσο για τον κ. Κασσή δήλωσε ήδη ότι αποχωρεί από «το ΠΑΣΟΚ του 4% του Βενιζέλου» και θα καταψηφίσει τα μέτρα ενώ έκανε εμπαθείς δηλώσεις εναντίον του Μιχάλη Χρυσοχοίδη.
Ομάδα «ανταρτών»
Διαμορφώνεται όμως μια ομάδα βουλευτών, 6 τον αριθμό, που αν τεθεί άμεσα θέμα ηγεσίας για τον Ευάγγελο Βενιζέλο θα ψήφιζαν ένα άλλο πρόσωπο. Πρόκειται για τους Μάρκο Μπόλαρη, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιάννη Δριβελέγκα, Φίλιππο Σαχινίδη, Θάνο Μωραΐτη, Θόδωρο Παραστρατίδη που έχουν επίσης σηκώσει «μπαϊράκι» εναντίον του Μνημονίου και του κ. Βενιζέλου.
Οι 6 αυτοί βουλευτές ανήκουν στον πρώην σκληρό «παπανδρεϊκό» πυρήνα που βοήθησαν να αναδειχθεί ο Γιώργος Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ως αντάλλαγμα, σχεδόν όλοι, υπουργοποιήθηκαν. Η Ιπποκράτους υποπτεύεται ότι πίσω από τις κινήσεις τους ενδέχεται να κρύβεται ο πρώην Πρωθυπουργός αλλά γνωρίζει ότι κινούνται και μόνοι τους ελπίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει αρχηγό. Δεν διατηρούσαν ποτέ καλή σχέση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και δείχνουν να βιάζονται για αλλαγή ηγεσίας πριν το ΠΑΣΟΚ καταρρεύσει τελείως στα ποσοστά και αποκοπεί και από τους τελευταίους ψηφοφόρους που του έχουν απομείνει.
Η «ομάδα των 6» θα μπορούσε ενδεχομένως να στηρίξει τον Κώστα Σκανδαλίδη για μεταβατικό πρόεδρο αλλά προσδοκά ότι η ηγεσία θα πάει «στη γενιά των 40άρηδων».
iefimerida.gr
kafeneio-gr.blogspot.com

7 σχόλια

  1. O Βενιζέλος ειναι τόσο αυτοκαταστροφικός, που ο θάνατός του ο πολιτικός θα ανελέητος.
    Ειναι μύθος οτι αυτός ο ανθρωπος ειναι έξυπνος. Ενα ξεζουμισμένο αρπακτικό ειναι.
    Οτι του συμβεί θα το αξίζει,όπως έστρωσε θα κοιμηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΠΑ-ΣΟΚ πάει για διάλυση.
    Ο Ε. Βενιζέλος δεν έχει πλέον
    ούτε τον σεβασμό των βουλευτών
    του και φυσικά ούτε τον έλεγχο.

    Είναι θέμα ΧΡΟΝΟΥ η διάλυση του στα Εξ Ων Συνετέθει...
    Όπως καταλαβαίνετε όλοι
    ΚΑΝΕΙΣ δεν πρόκειται να δημιουργήσει θέμα ούτε κάν για την σφραγίδα του κόμματος αφού όποιος την κατέχει θα αναλάβει και τα δυσθεώρητα χρέη του στις τράπεζες...

    Μας τελειώνει επιτέλους το κόμμα που εκμαύλισε τους Έλληνες και ανέδειξε τα χειρότερα χαρακτηριστικά τους...

    ΔΕΝ θα μας λείψει *

    * Πώς να μας λείψει αφού οι ίδιοι άνθρωποι έχουν πάρει ήδη
    (και ετοιμάζονται και άλλοι...) "μεταγραφή" σε γενόσημα κόμματα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. mpatsok tetelestai

    ante kai sti FYLAKH polloi, elpizo..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑΝ ΕΝΤΙΜΟ ΕΝΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΕΝΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ "ΡΙΞΕΙ"; ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΩΤΗΡΑ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥ ΗΛΗΘΙΟΥ;
    ΒΛΕΠΩ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΝ ΔΑΚΤΥΛΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΞΗΓΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιτέλους, οι βουλευτές σηκώνουν το ανάστημά τους απέναντι στην ολιγαρχική κυβέρνηση ! Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ αποφασίζουν να ανεξαρτητοποιηθούν και να καταψηφίζουν τα εγκληματικά μέτρα ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ των Ελλήνων και των παιδιών τους ! Σύσσωμος ο ελληνικός λαός, κατά 80%, απορρίπτει τα νέα μέτρα της καταστροφής του !

    Στελέχη παραιτούνται, συνδικαλιστικές παρατάξεις στρέφονται κατά των οικείων κομμάτων με οργή, αναταραχή και οργή υπάρχει στις τάξεις των προδομένων Νεοδημοκρατών και Πασοκτζήδων. Η ΔΗΜΑΡ φαίνεται να εννοεί αυτά που λέει, αλλά δεν αρκεί να καταψηφίσει μόνο τα εργασιακά. Το πιο εγκληματικό είναι το φορολογικό και τα μέτρα του Υπουργείου Εργασίας !

    Στο χώρο των εκπαιδευτικών, νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές, θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας στα 3 κόμματα, τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, καταψηφίζοντας ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και τη παράταξη της ΔΗΜΑΡ.

    Ψηφίζουν Χριστιανική Εναλλακτική Κίνηση Εκπαιδευτικών ( ΚΥΣΔΕ και ΚΥΣΠΕ ) ή Ανεξάρτητα ψηφοδέλτια ή ότι άλλο, στελνοντας μήνυμα στη παραπαίουσα κυβέρνηση του κ. Σαμαρά,που επαθε αμνησία και ξέχασε όλες τις προεκλογικές του υποσχέσεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα ΠΗΡΑΤΕ όλα, τα ΚΛΕΨΑΤΕ όλα, τα ΧΑΛΑΣΑΤΕ όλα, εσείς, των ονείρων οι παγκοσμιοποιημένοι τρομοκράτες.

    Πατρονάρετε την απομυθοποίηση, εν ονόματι του πραγματισμού της στενοκεφαλιάς σας και της μονοσήμαντης σκέψης σας.

    Και αφήσατε ξυλάρμενο τον άνθρωπο, μέσα στον ωκεανό του παγκοσμιοποιημένου τίποτα.


    Νάτοι, έρχονται, οι παγκοσμιοποιημένοι νεοφιλελεύθεροι, ψευδώνυμοι, δυσώνυμοι πλέον, σοσιαλιστές, τυμπανιστές του Ευαγγέλου, τυμπανίζοντας το πένθιμο εμβατήριο του θανάτου του εμποράκου.

    Της κλοπής του μισθού του υπαλληλάκου και της σύνταξης του απόμαχου της ζωής.

    Νάτοι, έρχονται, οι προγραφείς τεχνοκράτες.Οι ληξίαρχοι των ημερών μας.


    Ταπεινώνουν έναν λαό, στερώντας του τις κοινωνικές του κατακτήσεις.

    Το δικαίωμά του στη δουλειά. Τον βρίζουν και τον ταπεινώνουν οι στρουθοκαμήλες της Ευρώπης και τα ντόπια κυβερνητικά σφουγγοκώλια τους.

    ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ όλα τα υπάρχοντά μας, αντί πινακίου φακής, στις άπληστες αγορές και επί την Πατρίδα μας βάλατε κλήρον. Και το αντίτιμό το καταχραστήκατε.

    Και ξεπουλάτε τα κυριαρχικά της δικαιώματα, εν ονόματι της πατριδοφροσύνης σας. Βδελυροί κακοπάτριδες. Αισχροί πατριδέμποροι, που πουλάτε κούφιο πατριδιλίκι.

    Α' ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΑΛΑΚΕΣ..
    Ελευθέριος Ανευλαβής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση