GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Συγκρατημένη αισιοδοξία» από Ντράγκι για την ευρωζώνη

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την κατάσταση στην ευρωζώνη εξέφρασε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, μετά την...

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την κατάσταση στην ευρωζώνη εξέφρασε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, μετά την άνοδο του γερμανικού δείκτη καταγραφής της εμπιστοσύνης στον επιχειρηματικό τομέα τον Νοέμβριο
«Με αργό ρυθμό, η εμπιστοσύνη στην περιοχή της ευρωζώνης ανακάμπτει» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντράγκι σε δηλώσεις του στην Φρανκφούρτη.
Ο Μάριο Ντράγκι προανήγγειλε στην ομιλία του τον νέο ευρωπαϊκό φορέα τραπεζικής εποπτείας που θα ελέγχει όλες ανεξαιρέτως τις εμπορικές τράπεζες της 17μελούς ευρωζώνης, αλλά και πέραν αυτής, «ώστε να σταθεροποιηθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ευρώπη«. Τόνισε ότι και κράτη που δεν ανήκουν στην ευρωζώνη θα έχουν τη δυνατότητα να υπαχθούν στη δικαιοδοσία του νέου φορέα.
Τα θεμέλια αυτού του νέου πλαισίου για τις ευρωπαϊκές τράπεζες θα τεθούν ήδη από τον Ιανουάριο, υπογράμμισε ο αξιωματούχος.
Υπενθύμισε ότι η ΕΚΤ έχει παράσχει χαμηλότοκα δάνεια ύψους περίπου ενός τρισεκατομμυρίου ευρώ, ενώ συγκρατεί στο πρωτοφανές 0,75% το βασικό δανειστικό της επιτόκιο.
Οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές το τελευταίο διάστημα δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης, αφού η ΕΚΤ ανακοίνωσε τα σχέδιά της για το νέο πρόγραμμα επαναγοράς κρατικών ομολόγων και πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις υιοθέτησαν σκληρά προγράμματα λιτότητας και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση