GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας ζητά ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Π. Μοσχολιός για το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Αγρινίου

Τη συνέχιση της λειτουργίας του Αεροπορικού Αποσπάσματος Αγρινίου και την ταυτόχρονη αξιοποίηση των εγκαταστάσεων και υποδομών το...



Τη συνέχιση της λειτουργίας του Αεροπορικού Αποσπάσματος Αγρινίου και την ταυτόχρονη αξιοποίηση των εγκαταστάσεων και υποδομών του Αεροδρομίου ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός. Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Σχετικά με τη φημολογία που αναπτύσσεται για το κλείσιμο των εγκαταστάσεων του Στρατιωτικού Αεροδρομίου Αγρινίου, έχω να παρατηρήσω τα εξής:
Όπως γνωρίζετε, το εν λόγω αεροδρόμιο, όπου μέχρι το 2009 έδρευε η 132 Σμηναρχία Μάχης, η οποία στη συνέχεια υποβιβάστηκε σε Αεροπορικό Απόσπασμα Αγρινίου, αναπτύσσεται σε έκταση 2.500 στρεμμάτων, διαθέτει σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, ο δε διάδρομός του έχει διαστάσεις περίπου ίδιες με αυτές των αεροδρομίων Αράξου και Ακτίου.
Πιθανή διακοπή λειτουργίας του Αεροπορικού Αποσπάσματος Αγρινίου θα θέσει σε κίνδυνο τις άρτιες εγκαταστάσεις και υποδομές του Αεροδρομίου, που θα λεηλατηθούν και θα καταστούν βορά σε επίδοξους καταπατητές, ενώ παράλληλα θα στερήσει από την περιοχή μια σημαντική αναπτυξιακή δυνατότητα.
Από σειρά ετών έχουμε προτείνει την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων αυτών – χωρίς να υπονομεύεται η επιχειρησιακή δυνατότητα του Αεροδρομίου – προς όφελος της εθνικής οικονομίας και του λαού μας γενικότερα.
Βασική μας πρόταση ήταν η μόνιμη εγκατάσταση όλης της δύναμης της ΜΑΕΔΥ και όχι μόνο κλιμακίου αεροπυρόσβεσης κατά τους θερινούς μήνες. Στα υπέρ αυτής της πρότασης, πέραν των εγκαταστάσεων που διαθέτει το Αεροδρόμιο, είναι και το γεγονός ότι γεωγραφικά βρίσκεται στο κέντρο ημικυκλίου των περισσοτέρων σημείων που επιχειρεί η ΜΑΕΔΥ, ενώ από πλευράς εναέριας κυκλοφορίας δεν υπάρχει πρόβλημα με τις πτήσεις. Επιπλέον, σε ελάχιστη απόσταση υπάρχει χώρος ανεφοδιασμού με γλυκό νερό (λίμνες Τριχωνίδα και Λυσιμαχία).
Επίσης, το Αεροδρόμιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση Μοίρας Αεροσκαφών Πυρόσβεσης CL-215, τη λειτουργία Μονάδας Υποστήριξης πτήσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και την εκπαίδευση του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας.
Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες μπορούν να αναπτυχθούν, χωρίς να εμποδίζουν οποιαδήποτε πιθανή αξιοποίησή του από ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες, όπως για παράδειγμα την πραγματοποίηση δρομολογίων μεταφοράς προϊόντων (CARGO).
Κύριε Υπουργέ,
Εκτιμώντας τη σημαντικότητα του ζητήματος, παρακαλούμε να ορίσετε μία συνάντηση εργασίας, στην οποία θα σας εκθέσουμε τις απόψεις μας και τις προτάσεις μας για την αναγκαιότητα λειτουργίας του Αεροπορικού Αποσπάσματος και την ορθολογική αξιοποίηση των σύγχρονων εγκαταστάσεων του Αεροδρομίου».
Πηγή: aerasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση