GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό και κρέμεται από μια κλωστή»

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό και κρέμεται από μια κλωστή», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί με...

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό και κρέμεται από μια κλωστή», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί μετά τη ψήφιση των νέων μέτρων από τη Βουλή και ζητεί (από την κυβέρνηση) να δώσει τις απαντήσεις που οφείλει στην ελληνική κοινωνία.
«Η κυβέρνηση εκβίαζε για να περάσουν τα μέτρα και έλεγε ψέματα για την καταβολή της δόσης ή μόνο εκβίαζε και την ενέπαιζαν οι δανειστές;», διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «όπως και να έχει, επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ ουσιαστικά και, κινούμενη από την πρώτη στιγμή στην γραμμή της πιστής και απαρέγκλιτης εφαρμογής του μνημονίου, οδηγεί την κοινωνία και την οικονομία στη χρεοκοπία».
Ταυτόχρονα , επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «είναι αδιανόητο να μιλάνε για εχθρούς της πατρίδας αυτοί που από τη μία περιορίζουν όσο ποτέ το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων και από την άλλη ξεπουλάνε όπως-όπως και όσο-όσο τη δημόσια περιουσία, αφαιρώντας εργαλεία γα την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τους όρους για βιώσιμη ανάπτυξη».
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει, ακόμα, ότι «μια πολιτικά και ηθικά απαξιωμένη κυβέρνηση, που καταρρέει υπό το βάρος της αποτυχίας του μνημονιακού προγράμματος και των κοινωνικών αντιστάσεων, δεν έχει κανένα δικαίωμα να δεσμεύσει τη χώρα με νέους δυσβάσταχτους όρους για τις επόμενες γενιές, που θα προέλθουν ως απάντηση στους νέους εκβιασμούς της τρόικας» και καταλήγει:.
«Είναι ο λαός εκείνος που θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του και θα επιβάλει τις εξελίξεις, με τη δημοκρατική ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της, στηρίζοντας μια νέα στρατηγική για την Ελλάδα και την Ευρώπη, βασισμένη στους άξονες της αλληλεγγύης, της ανάπτυξης, της προστασίας των δημόσιων αγαθών και του κοινωνικού κράτους, του δημόσιου ελέγχου του τραπεζικού συστήματος, της αναδιανομής του πλούτου και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση