GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έξι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Γάζα από ισραηλινές επιθέσεις

Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια νέας ισραηλινής επίθεσης εναντίον της πόλης της Γάζας, ενώ ένα παιδί έχασε τη ζωή του από μια...

Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια νέας ισραηλινής επίθεσης εναντίον της πόλης της Γάζας, ενώ ένα παιδί έχασε τη ζωή του από μια άλλη επίθεση εναντίον του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του Γαλλικού Πρακτορείου, όπως ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές, γεγονός που ανεβάζει σε 11 τον αριθμό των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σήμερα.
«Τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια μιας ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης εναντίον της πόλης της Γάζας», όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.
Εξάλλου, όπως δήλωσε ο Άσραφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών της Γάζας: «Ένα παιδί, ο Αμπντελραχμάν Μάζντι Νάιμ, σκοτώθηκε και ένας άλλος Παλαιστίνιος τραυματίστηκε από την επίθεση εναντίον του κτιρίου Νάαμ».
Το κτιριακό αυτό συγκρότημα είχε γίνει στόχος ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής και την Τρίτη το βράδυ, την ώρα που στα γραφεία του Γαλλικού Πρακτορείου βρισκόταν ένας φωτογράφος.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, τέσσερις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σήμερα, δύο εκ των οποίων από σφαίρες, στη διάρκεια συγκρούσεων με ισραηλινούς στρατιώτες στη νότια Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη, όπως ανακοίνωσε η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.
«Τέσσερις νεαροί τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων από πραγματικές σφαίρες, και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Ραμάλας», δήλωσε ο Μοχάμαντ Άγιαντ εκπρόσωπος της Ερυθράς Ημισελήνου.
Περίπου 20 νεαροί είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από ένα σημείο ελέγχου στην περιοχή Όφερ που βρίσκεται υπό ισραηλινό έλεγχο και πέταξαν πέτρες εναντίον των στρατιωτών.
Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, δύο από τους τραυματίες χτυπήθηκαν από πλαστικές σφαίρες και δύο άλλοι από πραγματικές.
Από την προηγούμενη Τετάρτη, οπότε ξεκίνησε η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, πραγματοποιούνται καθημερινά διαδηλώσεις αλληλεγγύης στις μεγάλες πόλεις της Δυτικής Όχθης καθώς και σε παλαιστινιακές συνοικίες της προσαρτημένης Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση