GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εθνικό πένθος στο Μπαγκλαντές

Τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου υφαντουργίας που καταστράφηκε από τη φωτιά στο Μπαγκλαντές, σκοτώνοντας 110 ανθρώπους, αναζητούν οι Αρχές, ...

Τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου υφαντουργίας που καταστράφηκε από τη φωτιά στο Μπαγκλαντές, σκοτώνοντας 110 ανθρώπους, αναζητούν οι Αρχές, μετά τις δηλώσεις επιζώντων εργατών που έλεγαν ότι είχαν λάβει εντολή να μην εγκαταλείψουν το πόστο τους.
Η αστυνομία αναζητά για να ανακρίνει τον άνδρα αυτόν που μέχρι στιγμήε διαφεύγει και ονομάζεται Ντελουάρ Χοσάιν, «μετά τις κατηγορίες εργατών που δήλωσαν ότι οι διαχειριστές του Χοσάιν δεν επέτρεψαν στους εργάτες να εγκαταλείψουν το εργοστάσιο όταν ξέσπασε η πυρκαγιά και τους έλεγαν ότι δεν έπρεπε να ανησυχούν», είπε ο διοικητής της αστυνομίας στη Ντάκα Χαμπιμπούρ Ραχμάν.
Σήμερα έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος στο Μπανγκλαντές, οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες στα δημόσια κτίρια και είναι αργία για τα τρία εκατομμύρια των εργατών που απασχολούνται στην υφαντουργία.
«Ενώ ο μαύρος καπνός γινόταν όλο και πυκνότερος, οι διαχειριστές έλεγαν στους εργάτες ότι επρόκειτο για άσκηση εκκένωσης του χώρου σε περίπτωση πυρκαγιάς και ότι δεν έπρεπε να ανησυχούν», πρόσθεσε.
Η αστυνομία θέλει επίσης να ανακρίνει τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου Tazreen Fashion για παραβίαση των κανονισμών κατασκευής ύστερα από πληροφορία σύμφωνα με την οποία το 12οροφο κτίριο που τυλίχτηκε στις φλόγες δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τους τρεις ορόφους, σύμφωνα με την άδεια κατασκευής.
Το βράδυ του Σαββάτου τουλάχιστον 1.000 εργάτες που απασχολούνταν σε βιοτεχνίες κατασκευής προϊόντων δυτικών εταιριών, όπως ο ολλανδικός όμιλος C&A, ο γαλλικός Carrefour και ο σουηδικός Ikea, παγιδεύτηκαν στις φλόγες.
Στη φωτιά αυτή 110 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία, δηλητηρίαση ή πέφτοντας στο κενό στην προσπάθειά τους να σωθούν.

1 σχόλιο

  1. Ετσι βγάζουν οι πολυεθνικές τα προϊόντα;;;
    Και εμεις οι βλάκες πάμε και ψωνίζουμε;;;
    Και μετά κλαίμε που δεν εχουμε δουλειά;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση