GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιοι διεκδικούν τη θέση του Δ. Τσάμη...

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Κομματικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης της Νέας Δ...


Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Κομματικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Τσάμης, έχει οριστικοποιήσει την απόφασή του να αποχωρήσει από το πόστο του και ενημέρωσε σχετικά και τον ίδιο το γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, κάτι που δείχνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει γνώμη.
Στην απόφαση αυτή φαίνεται πως τον οδήγησε η διαφωνία του όσον αφορά την ταχύτητα με την οποία η κυβέρνηση Σαμαρά λαμβάνει αποφάσεις που δεν έχουν να κάνουν με θέματα που άπτονται του μνημονίου, αλλά και για την... ερημιά που επικρατεί εσχάτως στη Συγγρού αλλά και γενικότερα στα οργανωτικά του κόμματος.
Επίσης, σύμφωνα με τον agelioforos.gr, δεν έχει κρύψει τις ενόχλησή του για τη δράση πολλών -συχνά- ανεξέλεγκτων πόλων στη ΝΔ Θεσσαλονίκης, που με διάφορους τρόπους προσπαθούν να «περάσουν» προτάσεις σε κεντρικό επίπεδο.
Επιπλέον, ανασταλτικό παράγοντα για την παραμονή του κ. Τσάμη στην προεδρία αποτέλεσε και το οικονομικό ζήτημα, καθώς στη ΝΔ το ταμείο είναι μείον, με αποτέλεσμα να μην υλοποιούνται πολλές πρωτοβουλίες. Ακόμη, σε μια περίοδο κατά την οποία οι συγκρούσεις των γιατρών με την κυβέρνηση όλο και αυξάνονται, φαίνεται ότι και η συνδικαλιστική ιδιότητα του κ. Τσάμη (είναι αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης) έρχεται σε σύγκρουση με το πόστο του προέδρου της Διοικούσας της ΝΔ.
Το θέμα της παραίτησης του κ. Τσάμη άνοιξε και θέμα διαδοχής για τη θέση του. Ακούστηκαν ήδη κάποια πρώτα ονόματα με πιο ισχυρά αυτά των προέδρων των ΝΟΔΕ κεντρικού τομέα Τάσου Εμμανουηλίδη και δυτικού τομέα Μίλτου Τασούλη, ενώ φαίνεται ότι ενδιαφέρονται και οι άλλοι δύο πρόεδροι των ΝΟΔΕ της Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Μητράκας και Κυριάκος Λαζός. Ισχυρή υποψηφιότητα θεωρείται και αυτή του προέδρου της ΔΑΚΕ δημοσίου τομέα Γιάννη Πάιδα -ο μόνος που δεν είναι εν ενεργεία πρόεδρος νομαρχιακής- ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και μια «μη συμβατική υποψηφιότητα», που θα μπορούσε να είναι ένα παλιό κομματικό στέλεχος, όπως ο Μηνάς Σαμαντζίδης.
Αντίθετα, δεν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι οι «βιομήχανοι» Κώστας Ταγγίρης και Δημήτρης Πανοζάχος αλλά ούτε και ο στενός προσωπικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά Κώστας Χαΐτογλου. Πάντως, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και οργανωτικές αλλαγές στη δομή της Διοικούσας, με ανατροπές στα κομματικά γραφεία και τις έδρες των ΝΟΔΕ.
Πληροφορίες: agelioforos.gr

1 σχόλιο

  1. Σε λίγο καιρό η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα ψάχνουν με το κυάλι να βρουν στελέχη για τις τοπικές οργανώσεις και τη νεολαία.
    Όλοι φεύγουν σιωπηρά ή παραιτούνται, γιατί δεν αντέχουν τα νέα μέτρα.
    Εικόνες διάλυσης και στις νεολαίες τους και στις συνδικαλιστικές τους παρατάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση